Clicky


Meer reizigers helpen Eurostar aan hogere omzet

Meer reizigers helpen Eurostar aan hogere omzet
21-10-2014 10:44 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Eurostar heeft in het derde kwartaal meer passagiers vervoerd dan in dezelfde maanden vorig jaar, wat het bedrijf achter de hogesnelheidstrein twee procent meer omzet opleverde. De inkomsten van het Frans-Britse concern kwamen daardoor uit op 211 miljoen pond (266 miljoen euro), zo blijkt dinsdag uit de kwartaalcijfers van Eurostar.

Ongeveer 2,8 miljoen reizigers maakten tussen juli en september gebruik van de treinverbinding tussen Groot-Brittannië en het Europese vasteland. Dat is een stijging van drie procent op jaarbasis. Ook in de eerste zes maanden van het jaar nam het aantal reizigers in de blauw-gele treinen al toe.

Het bedrijf, dat in november twintig jaar bestaat, dankt die groei aan het toenemende vertrouwen van consumenten aan weerszijden van het Kanaal. Eurostar kent naar eigen zeggen al tien opeenvolgende jaar van passagiers- en omzetgroei en verwacht dat die lijn zich de komende tijd doorzet als gevolg van enkele nieuwe routes.

Zo komt het bedrijf begin volgend jaar met een rechtstreekse treinverbinding tussen Londen en de Franse Provence. In 2016 lanceert Eurostar vervolgens een rechtstreekse trein tussen Amsterdam en Londen. (Novum)