Transport Online - 'Snelwegpomp goedkoper door wegblijven leaserijder'

'Snelwegpomp goedkoper door wegblijven leaserijder'

'Snelwegpomp goedkoper door wegblijven leaserijder'
20-10-2014 20:19 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Tankstations langs snelwegen verlagen hun prijzen omdat steeds meer leaserijders er niet meer mogen tanken van hun baas. Dat meldt RTL Nieuws maandag op basis van een rondgang.

Door de prijzen voor brandstof te verlagen hopen tankstations te voorkomen dat nog meer automobilisten wegblijven. Een jaar geleden was tanken langs de snelweg nog gemiddeld zeven cent per liter duurder dan bij een andere pomp. Dat verschil is volgens RTL Nieuws nu 6,2 cent.

Veel mensen met een privéauto meden pompen langs snelwegen al vanwege de hoge literprijzen. De grootste leverancier van tankpassen voor leaserijders, Travelcard, zegt dat nu ook steeds meer leaserijders uitwijken naar een onbemande pomp omdat ze van hun werkgever moeten letten op hun tankkosten.

Steeds meer bedrijven verbieden hun werknemers volgens Travelcard langs de snelweg te tanken. Een van die bedrijven is KLM. Personeel mag sinds 1 oktober niet meer tanken langs rijkswegen. De tankpassen worden erop aangepast. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,268

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions