Clicky


Partijbestuur 50Plus eist bewijs van 'oplichting'

Partijbestuur 50Plus eist bewijs van 'oplichting'
17-10-2014 10:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - 50Plus wil dat degenen die Tweede Kamerlid Henk Krol ervan beschuldigen subsidiegeld in de website van de ouderenpartij heeft gestoken met bewijzen komen. Dat zegt voorzitter Jan Struijlaard in reactie op de aantijgingen van de Stichting Vrienden van de Gay Krant.

Oprichter en senator Jan Nagel ontkent dat Krol subsidiegeld van het ministerie van Onderwijs, dat bedoeld was voor homo-emancipatie, heeft gebruikt om de website van zijn partij te hosten. Volgens hem heeft 50Plus al het geld voor de site zelf betaald. "Dit is een grote campagne om 50Plus en Henk Krol te vloeren", zei hij vrijdag in het WNL-programma Vandaag de Dag.

Volgens de Stichting Vrienden van de Gay Krant gaat het om ruim twee ton. De stichting heeft beslag heeft laten leggen op twee huizen van Krol vanwege de 'oplichting' en 'flessentrekkerij', zoals advocaat van de stichting Oscar Hammerstein de handelwijze van Krol donderdag in Eenvandaag noemde.

De partij komt vrijdagmiddag met een uitgebreidere reactie, na een al geplande vergadering van het hoofdbestuur. (Novum)