Clicky


Amazon huurt 80 duizend seizoenskrachten in

Amazon huurt 80 duizend seizoenskrachten in
16-10-2014 16:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

NEW YORK - Amazon huurt rond de traditioneel drukke feestdagen in de Verenigde Staten tachtigduizend seizoenswerkers voor de distributiecentra in. Dat zijn er tienduizend meer dan vorig jaar, omdat de webwinkel sindsdien tien distributiecentra heeft geopend. Waarschijnlijk kan een deel van de seizoenswerkers ook na de drukte bij Amazon blijven werken.

Amazon heeft nu vijftig centra van waaruit producten worden gesorteerd en gedistribueerd naar postbedrijven. Door het grotere aantal sorteercentra kan Amazon ook op zondag pakketjes laten afleveren. Daarnaast heeft het bedrijf minder tijd nodig om producten te laten bezorgen.

Vorig jaar liep het bedrijf omzet mis omdat postbezorgers zoals UPS het hoge aantal orders aan het einde van het seizoen niet aankonden. Met meer distributiecentra houdt Amazon meer controle over het logistieke proces.

De Amerikaanse retailbranche verwacht dat de verkoopcijfers in november en december met 4,1 procent stijgen naar 616,9 miljard dollar. Vorig jaar ging de verkoop rond de feestdagen nog met 3,1 procent omhoog. (Novum/AP)