Clicky


Belgische vrachtwagenchauffeur beroofd van papieren door nepagenten

Belgische vrachtwagenchauffeur beroofd van papieren door nepagenten
16-10-2014 11:03 | Criminaliteit | auteur De Redactie

FITOU(F) - Het was al weer een tijdje stil rondom het fenomeen 'nepagenten'. Maar in Frankrijk zijn ze na een jaar van afwezigheid opnieuw actief in het zuiden van Frankrijk. Dinsdagavond werd daar op een parkeerplaats in Fitou, langs de A9, een Belgische vrachtwagenchauffeur, in een Nederlandse vrachtwagen, beroofd van zijn identiteitspapieren door nepagenten.

Terwijl de Belg rond 23:00 uur in zijn cabine lag te slapen werd de chauffeur wakker gemaakt door geschreeuw: "Politie, controle!", klonk het.

Twee mannen stonden voor de cabinedeur en vroegen om de papieren van de chauffeur. De mannen namen de papieren mee naar hun auto om deze te 'controleren' en gingen er vervolgens als een haas vandoor, meldt de Franse krant L'Independant. Volgens de krant zouden de nepagenten de chauffeur eveneens 600 euro afhandig gemaakt hebben.

De twee mannen droegen geen uniform. Eén van de mannen had een Oost-Europees uiterlijk, de ander is ongeveer 40 jaar oud en heeft een corpulent figuur. Beide mannen waren onderweg in een Peugeot zonder kentekenplaat.

De Franse politie waarschuwt dat politie-agenten altijd een uniform dragen en een armband dragen waarmee zij zich kunnen legitimeren. Geef nooit zomaar uw identiteitspapieren af.

Vooralsnog zijn er geen arrestaties verricht. De mannen zijn spoorloos.