MOL levert truckgiganten voor de oliewinning in Algerije

MOL levert truckgiganten voor de oliewinning in Algerije
16-10-2014 10:03 | Speciaal Transport | auteur De Redactie

HOOGLEDE(B) - MOL, leverancier van speciale voertuigen uit Hooglede, België, presenteerde eerder dit jaar haar nieuwe MOL oliefieldtruck, de MOL HF 7566. Een 30 ton zware gigant met 6x6 aandrijving, laadvermogen 40 ton en goed voor een treingewicht van 110 ton. Medewerker speciale voertuigen van Transport Online, Rob Dragt, kreeg een speciale rondleiding bij MOL langs de productielijn van deze trucks.

De MOL HF 7566 is speciaal ontwikkeld voor transportwerkzaamheden in de oliewinning in de woestijn. De motor is een Cummins QSX 15, een 15 liter, 6 cilinder motor met 600 pk. De assen zijn van het merk Kesler en rondom staat deze MOL truck op dikke Michelins 21.00R25. Als hulpmiddel bij het laden en lossen van de lading beschikt de MOL HF 7566 over een Braden treklier met een capaciteit van 45 ton trekkracht.

Mol heeft een reputatie op het gebied van speciale voertuigen en kon al snel melden dat men een gigantische order van 45 stuks van dit soort voertuigen had binnengehaald. Na eerdere goede ervaringen met door MOL gebouwde trucks, plaatse de Algerijnse firma Enafor een order voor 45 exemplaren. Deze order heeft een looptijd van 2,5 jaar en deze trucks zullen worden ingezet in het logistieke proces rond de oliewinning in de Sahara, waar op grote schaal naar olie wordt geboord.

Bij de firma MOL is er een aparte productiestraat opgezet waar met het chassis en de assen de bouw van start gaat, na het plaatsen van de motor wordt er een standaard cabine geplaatst waarna de verder afwerking plaats vind.

Uiteindelijk staat er een complete truck aan het einde van de deze lijn. Na een uitgebreide beproeving gaan deze trucks in kleine aantallen over de weg naar de haven voor transport naar de Algerijnse klant. Al met al een indrukwekkende Truck deze MOL HF 7566 van deze fabrikant uit Hooglede, België.

©Rob DragtACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier