Duizenden extra vluchten voor Eindhoven Airport

Duizenden extra vluchten voor Eindhoven Airport
15-10-2014 20:16 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

EINDHOVEN - Luchthaven Eindhoven Airport mag verder groeien. In 2020 mogen ruim 25 duizend extra vluchten worden verwerkt. Dat blijkt woensdag uit een besluit dat staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Wilma Mansveld (PvdA) minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert (VVD) hebben ondertekend.

De uitbreiding van het aantal vluchten vindt stapsgewijs plaats. Tot eind volgend jaar mogen zo'n tienduizend extra zogenoemde vliegbewegingen plaatsvinden op het vliegveld. Daarna wordt getoetst of er voldoende maatregelen worden genomen om geluidsoverlast te voorkomen. Pas als dat het geval is, mag de luchthaven nog eens vijftienduizend vluchten extra verwerken.

In de evaluatie volgend jaar wordt ook bepaald hoeveel vliegtuigen op Eindhoven mogen landen tussen 23.00 en 24.00 uur 's nachts.

Met het besluit om meer vluchten op Eindhoven toe te laten wordt ook Schiphol geholpen, aldus Mansveld en Hennis. Schiphol gaat zich richten op intercontinentale vluchten en overstappers, Eindhoven krijgt de rol in het opvangen van verkeer dat 'niet aan de mainport Schiphol gebonden is'. "Hiermee wordt de mainportfunctie van Schiphol versterkt en kan de luchthaven Eindhoven een impuls geven aan de regionale economie en werkgelegenheid", aldus de bewindslieden.

In 2010 werd al een advies voor de luchthaven gepubliceerd. Dit advies is nu door de ministers overgenomen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,770
Diesel1,450

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden