Clicky


Drie Volvo FMX 8x4 wide-spread containerauto’s voor Maton Groep

Drie Volvo FMX 8x4 wide-spread containerauto’s voor Maton Groep
15-10-2014 19:22 | Volvo | auteur De Redactie

WAALWIJK - Maton Groep uit Waalwijk heeft onlangs drie nieuwe Volvo FMX 8x4 wide-spread vrachtwagens in gebruik genomen. De vrachtwagens zijn geleverd door BAS Tilburg.

De voertuigen beschikken over 460pk en een 10-tons gestuurde voorloopas. Daarnaast zijn ze voorzien van een full innerliner chassis, liftbare as, haakarmsysteem, en kippercontainer. Eén van de voertuigen is bovendien uitgerust met een autolaadkraan. De trucks hebben een GVW van 43 ton met een netto laadvermogen van ruim 20 ton.

Eigenaar Harry Maton vertelt: "De nieuwe Volvo containerauto’s worden voor vele werkzaamheden ingezet. Van het vervoeren van grote sloopkranen naar sloopprojecten, tot het transporteren  van restafval naar de afvalverbranding en het plaatsen van afvalcontainers bij onze zakelijke en particuliere opdrachtgevers."

Voor een zo hoog mogelijke kipsnelheid en snelgang voor het afzetten van lege containers, is er een grote hydraulische pomp gemonteerd. Het voertuig heeft bovendien een hydraulisch geveerde tandem achteras met vier cilinders, inclusief automatische hoogteregeling waarbij de voertuigen boven de 5 km/u altijd naar rijhoogte gaan. Tevens heeft het hydraulische dubbelwerkende stuurcilinders inclusief hydraulische vergrendeling bij hogere snelheid.

Het grote voordeel van de voertuigen zit in de wendbaarheid. Harry Maton legt uit: "Door de drie gestuurde assen zijn de voertuigen zelfs prima wendbaar in de vaak smalle straatjes waar we mee te maken krijgen en zorgt het triple assenstelsel ervoor dat aslasten niet worden overschreven. Daarnaast zijn de Volvo’s ook zuinig in het verbruik, wat bijdraagt aan het milieu, iets wat wij hoog in het vaandel hebben staan."

"Onze chauffeurs ervaren het als een genot om de auto’s te besturen. BAS Groep is voor Maton een centraal aanspreekpunt voor ons  transportmaterieel zowel in aanschaf als het inruilen van voertuigen. Tot slot zijn de werkplaatsen van BAS centraal gelegen in het werkgebied van Maton. BAS denkt graag met ons mee en door de korte communicatielijnen zijn de zaken snel geregeld."

Maton Groep uit Waalwijk is een sterke regionale speler binnen de sloop- en recyclingbranche. Ze verwerken bouw- en sloopafval en steenachtige materialen op een milieubewuste wijze tot eenduidige afvalstromen die optimaal bruikbaar zijn voor recycling.

Daarnaast verhandelen zij zand, grond- en bouwstoffen. Het is een dynamisch bedrijf dat van oudsher kwalitatief en vakkundig werk uitvoert. Dit komt grotendeels door inzet van haar medewerkers die goed zijn opgeleid om de diverse werkzaamheden uit te voeren.