Clicky


Transport Compleet Venray kiest nieuwe koers

Transport Compleet Venray kiest nieuwe koers
15-10-2014 16:38 | Transport Compleet | auteur De Redactie

VENRAY - Transport Compleet Venray wordt weer een evenement van en voor de transportsector. Het programma is namelijk samengesteld door regionale en landelijke spelers uit de transportbranche. Concreet levert dit een programma op met veel aandacht voor kennis en kennisuitwisseling. Maar ook een beursvloer met een focus op de regio. Regionale entertainment, regionale catering en naast veel internationale merken ook veel regionale ondernemers.

Transport Compleet zit weer dicht op de transportbranche en de actuele ontwikkelingen.

“We hebben met een aantal bezoekers en exposanten waaronder grote transportmerken gesproken over wat zij van de beurs verwachten.” aldus beursorganisator Rik Silderhuis. “Hun wensen zijn in ons nieuwe beursconcept geïntegreerd. Kennis en een ‘regionale benadering’ zijn als speerpunten benoemd en zodoende de pijlers van de vernieuwde beurs.”

Regionale beursvloer

Transport Compleet wil een grotere aantrekkingskracht vanuit haar eigen regio en een sterke reputatie verwerven als netwerkevent voor de transport sector. Er wordt meer gebruik gemaakt van de bestaande kracht en reputatie van de regio. Venlo- Venray is immers al jaren de logistieke hotspot nummer een. Transport Compleet Venray maakt gebruik van de kennis van regionale ondernemers. Rik: “Zij weten als geen ander welke trends en ontwikkelingen zich voordoen en welke interessant zijn voor de bezoekers van de beurs. Ook kennen zij de regionale problematiek waar we met ons kennisprogramma op kunnen inspelen.”

De beursvloer krijgt eveneens een regionaal gezicht door de bourgondische invulling van de catering. Het standhouderrestaurant wordt geïntegreerd in de beursvloer en voorziet onder andere in regionale gerechten als asperges en champignons. In tegenstelling tot de vakbeurs in Hardenberg en Gorinchem kunnen bezoekers in Venray ook kosteloos gebruik maken van het restaurant.

Kennisprogramma

In het programma en op de beursvloer krijgt kennis(overdacht) een prominente rol. Middels lezingen, presentaties en themapleinen worden exposanten bijgepraat over de nieuwst ontwikkelingen in transportland. Transport en Logistiek Nederland zal bezoekers informeren over de thema’s ladingzekering en papierloos transport. Truck van de Toekomst geeft invulling aan de ontwikkeling van de infrastructuur voor alternatieve brandstoffen. Vanuit de regio zullen beveiligingsbedrijven in samenwerking met parkmanagement het onderwerp transportcriminaliteit aansnijden.