Clicky

 
Transport Online - Ook LNG-trucks mogen op de Maasvlakte

Ook LNG-trucks mogen op de Maasvlakte

Ook LNG-trucks mogen op de Maasvlakte
15-10-2014 16:28 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Vanaf oktober 2014 gelden er op de Rotterdamse Maasvlakte specifieke toegangseisen voor zware transportmiddelen. Deze toegangseisen voor Maasvlakte 1 en 2 zijn onderdeel van een pakket maatregelen waarmee Rotterdam, het havenbedrijf en de rijksoverheid de luchtkwaliteit willen verbeteren. Voor vrachtwagens met een dieselmotor zijn de toegangseisen duidelijk. Maar welke eisen gelden er voor vrachtwagens met een aardgasmotor?

In het verkeersbesluit  voor de Maasvlakte worden voertuigen zwaarder dan 3,5 ton gezien als vrachtwagens. In dit artikel worden deze voertuigen dan ook vrachtwagens genoemd.

Toegang voor vrachtwagens met een dieselmotor

Vanaf oktober 2014 mogen vrachtwagens met een dieselmotor wanneer deze beschikt over een Euro-VI-motor óf op kenteken is gezet vóór 1 januari 2013 en niet ouder is dan 7 jaar. Vrachtwagens met een buitenlands kenteken dienen vooraf geregistreerd te worden via www.rotterdam.nl. Vrachtwagens met een Nederlands kenteken hoeven zich niet te registreren, de geregistreerde gegevens van de RDW worden hiervoor gebruikt.

Toegang voor vrachtwagens met een aardgasmotor

Het verkeersbesluit voor de Maasvlakte 1 en 2 geldt niet voor vrachtwagens die uitsluitend op aardgas rijden. Nederlandse voertuigen die bij de RDW zijn geregistreerd met brandstofcode H (CNG) en/of C (LNG) mogen dus altijd de Maasvlakte op. Buitenlandse voertuigen met een aardgasmotor dienen vooraf geregistreerd te worden via www.rotterdam.nl.

Dual-fuel voertuigen die zijn geregistreerd met brandstofcode D (diesel) en waar aardgas(LNG of CNG) of LPG wordt bijgemengd worden gezien als dieselvoertuigen. Deze moeten dus aan de eisen van vrachtwagens met een dieselmotor voldoen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,942
Diesel1,571

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions