Bakker Transport bouwt nieuw Foodgrade Warehouse in Heerenveen

Bakker Transport bouwt nieuw Foodgrade Warehouse in Heerenveen
14-10-2014 13:45 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

HEERENVEEN - Vrijdag 17 oktober wordt de eerste paal geslagen voor een nieuw te bouwen Foodgrade Warehouse naast de huidige locatie op industrieterrein De Kavels te Heerenveen.

De bouwkavel omvat een oppervlakte van 10.000 vierkante meter, waarvan 5.400 vierkante meter bebouwd wordt met een warehouse van 13 meter hoog en kantoren. Het warehouse wordt voorzien van rijdende palletsystemen waardoor een beladingsgraad van 90 procent van de inhoud haalbaar is.

Het pand wordt energiezuinig en duurzaam gebouwd, op het dak is plaats voor 5.000 vierkante meter zonnepanelen. De locatie voldoet aan alle normen van ISO en HCAPP en wordt Foodgrade gebouwd.

Er is door Bakker bewust gekozen voor regionale aannemers, hoofdaannemer is Bouwbedrijf Siebenga te Heerenveen.

Bakker Transport heeft dagelijks 22 vrachtwagencombinaties rijden, deze vervoeren hoofdzakelijk Temperature-Controlled producten voor supermarkten en groothandel. Het bewerkingsgebied is Benelux, Noord-Frankrijk en  Duitsland.In het warehouse im- en exporteert Bakker voor haar klanten naar 80 landen over de hele wereld op het gebied van levensmiddelen. Op dit moment huurt Bakker 12.000 vierkante meter externe ruimte waardoor nieuwbouw noodzakelijk is.

In bouwfase twee komt er nog 12.000 vierkante meter bij voor de stalling van het wagenpark  en eventuele verdere uitbreiding. De totale bouwkosten bedragen circa 5 miljoen Euro. Er zijn 52 medewerkers werkzaam bij het bedrijf.

De planning is dat het nieuwe warehouse eind februari 2015 in gebruik kan worden genomen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden