Clicky

 Dachser Willebroek neemt nieuw pand in gebruik

Dachser Willebroek neemt nieuw pand in gebruik
13-10-2014 14:13 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WILLEBROEK - Ruim vijf maanden na de start van de bouw betrok logistiek dienstverlener Dachser op 6 oktober een nieuw pand in Willebroek (België). Op bedrijventerrein MG Park De Hulst is een crossdock van bijna 7.000 vierkante meter met 68 docks en kantoorgebouw van 2.300 vierkante meter op een terrein van 37.800 vierkante meter gerealiseerd. Met de verhuizing naar het nieuwe complex is Dachser klaar voor verdere groei in België.

Afgelopen week verhuisde het personeel van Dachser Willebroek naar de nieuwe locatie aan de Schoondonkweg in Willebroek. Geen moment te laat, volgens Frans van Bedaf, General Manager Dachser Willebroek. “We zijn de laatste jaren enorm gegroeid, waardoor we de grenzen van onze oude vestiging hadden bereikt”, legt hij uit.

De nieuwe locatie is nog geen vijf kilometer verwijderd van het oude pand, dat binnenkort de deuren zal sluiten. “We hebben er bewust voor gekozen om in Willebroek te blijven. Vooral in het belang van onze werknemers, die in de regio kunnen blijven wonen en werken. Daarnaast ligt Willebroek strategisch gunstig op het knooppunt van de as Antwerpen-Brussel en heeft het een prima aansluiting op de belangrijke economische gebieden van Europa.” Dachser is al sinds 1995 aanwezig in Willebroek en telt op deze locatie momenteel 90 werknemers.

Groupage-activiteiten

Het nieuwe pand is gerealiseerd door vastgoedontwikkelaar MG Real Estate en bestaat uit een drie verdiepingen tellend kantoorgebouw en een crossdock voor de internationale palletdistributie voor de Europese groupage-activiteiten van Dachser. Dankzij de modernste mogelijkheden voor het behandelen van zendingen kunnen met name op piekmomenten veel vrachtwagens tegelijk laden en lossen.

Het crossdock is daarnaast voorzien van een vloerketting met railsysteem, waarmee zendingen met minimale inspanning van de ene naar de andere kant van het crossdock verplaatst kunnen worden. Het logistieke centrum is gebouwd op een terrein van 37.800 vierkante meter en biedt dus volop ruimte voor verdere uitbreiding: in een volgende bouwfase zal het crossdock worden vergroot met 1.700 meter en 20 docks.

Groei in België

De opening van het nieuwe pand markeert een belangrijke fase in de geschiedenis van Dachser in België. “Dachser is al sinds 1975 actief op de Belgische markt. Sindsdien is ons netwerk aanzienlijk uitgebreid”, zegt Aat van der Meer, Managing Director Dachser Benelux. “België is mede door de centrale ligging in het Dachser-netwerk een belangrijke schakel voor het goederenverkeer in Europa.

De bouw van een nieuwe logistieke vestiging is dan ook een mooie ontwikkeling voor Dachser. Hiermee hebben we alle mogelijkheden in huis om onze aanwezigheid in de Benelux verder te versterken.” Daarmee zet Dachser de geplande expansie in België verder voort. “Binnenkort start ook de uitbreiding van de vestiging in Moeskroen en zijn er plannen voor een extra vestiging in Oost-België.

Daarnaast is er onlangs een intensieve samenwerking tussen land-, lucht- en zeetransport opgestart, wat strategisch gezien in de regio van Antwerpen van groot belang is voor Dachser.”

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions