Clicky


Verdachte steekpartij Voorburg maandag voorgeleid

Verdachte steekpartij Voorburg maandag voorgeleid
11-10-2014 19:15 | Misdaad | auteur De Redactie

VOORBURG - De 16-jarige verdachte van de steekpartij op een school in Voorburg hoort maandag of hij langer in de cel moet zitten. De rechter-commissaris besluit dan of hij langer in voorarrest blijft, of dat hij thuis zijn rechtszaak mag afwachten, zegt de politie zaterdag.

De jongen wordt ervan verdacht vrijdag een 15-jarige medescholier te hebben doodgestoken. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De dader vluchtte na het incident, maar de politie kon hem korte tijd later aanhouden.

De verdachte had een mes gekregen van een medeleerling, beweert een vriendje van de jongen tegen Omroep West. De jongen zou al tijden worden gepest en had het mes gekregen om zich daarmee te 'beschermen'. Of dit ook het mes is waarmee hij zou hebben gestoken is niet duidelijk.

Op het Corbulo College, waar de steekpartij plaatsvond, konden leerlingen en ouders elkaar zaterdag twee uur lang ontmoeten en tot troost zijn. Hulpverleners waren aanwezig om hen op te vangen. Bij de school zijn bloemen gelegd. (Novum)