Clicky


Neergestoken scholier Corbulo College Voorburg overleden

Neergestoken scholier Corbulo College Voorburg overleden
10-10-2014 20:00 | Binnenland | auteur De Redactie

VOORBURG - De 15-jarige scholier die vrijdagmiddag werd neergestoken bij een school in Voorburg is overleden. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Een 16-jarige Rijswijker is aangehouden als verdachte. Zowel het slachtoffer als de verdachte was leerling van de school.

De jongen uit Den Haag werd rond 13.30 uur met een mes neergestoken op de school aan de Van Tuyll van Serooskerkenstraat. Hulpdiensten probeerden hem nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Over de toedracht van het incident kan de politie nog niets zeggen. Mogelijk hadden de twee ruzie.

Het Corbulo College, waar het fatale incident in de pauze plaatsvond, stelt verdrietig en totaal verslagen te zijn. Ook het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg is diep geschokt over de 'tragische gebeurtenis'. "Het raakt diep dat juist op deze school dit is voorgekomen. Vooral omdat de school zeer actief is met projecten op het gebied van veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid", aldus het gemeentebestuur in een verklaring. (Novum)