Clicky


Chemie-Pack schikt claims voor 4,2 miljoen euro

Chemie-Pack schikt claims voor 4,2 miljoen euro
10-10-2014 13:41 | Financieel | auteur De Redactie

MOERDIJK - Het bedrijf Chemie-Pack schikt de schadeclaims na de enorme brand in Moerdijk voor 4,2 miljoen euro. Dat meldt de gemeente Moerdijk vrijdag. De totale schade van vijf verschillende overheden en overheidsinstanties werd geschat op ongeveer zeventig miljoen euro. Ze denken niet meer geld te kunnen halen.

De gemeente, de provincie Noord-Brabant, het waterschap Brabantse Delta, Rijkswaterstaat en het havenschap ruimden na de brand de omgeving op en zorgden ervoor dat de omgeving niet verontreinigd raakte met chemicaliën die via het bluswater weglekten. Ze dienden alle vijf een schadeclaim in.

"Na een zorgvuldige afweging is gekozen voor deze schikking", laten de overheden weten in de verklaring. Ze kwamen naar eigen zeggen tot de conclusie dat dat doorprocederen alleen maar veel tijd en geld zou kosten. Het zou er bovendien niet toe leiden dat ze meer van de gemaakte kosten zouden terugzien.

Chemie-Pack werd in januari 2011 door een grote brand verwoest. Enkele maanden later ging het bedrijf failliet. Het was de vraag of al het geclaimde geld kon worden terugbetaald. (Novum)