Clicky


Overname Ziggo onder voorwaarden goedgekeurd

Overname Ziggo onder voorwaarden goedgekeurd
10-10-2014 13:33 | Financieel | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Liberty Global mag Ziggo overnemen, mits Film 1 wordt afgestoten. De Europese Commissie meldde vrijdag dat de overname onder die voorwaarde is goedgekeurd. Liberty Global heeft al toegezegd Film 1 van de hand te doen.

Daarnaast zegde Liberty Global, eigenaar van UPC, toe om bestaande clausules met televisiezenders over zenderdoorgifte op internet te schrappen. De komende acht jaar zal Liberty Global dergelijke clausules ook niet meer afsluiten. Dat moet ervoor zorgen dat zenders niet worden belemmerd om online te innoveren.

"De toezeggingen die Liberty Global heeft gedaan, zorgen ervoor dat de Nederlandse consumenten geen nadeel zullen ondervinden van de overname van Ziggo", meldt eurocommissaris voor mededinging Joaquín Almunia in een verklaring. Omdat Ziggo en UPC in verschillende regio's actief zijn, concurreren ze niet om dezelfde consumenten, aldus de commissie.

Ziggo noemt het besluit Brussel in een gezamenlijke verklaring met Liberty Global 'een belangrijke mijlpaal in het fusieproces'.

Begin dit jaar werd bekend dat Liberty Global na UPC ook Ziggo wilde inlijven. Het Britse concern legt omgerekend ongeveer vijf miljard euro neer voor Ziggo. Na de fusie worden Ziggo en UPC samengevoegd. De naam UPC verdwijnt. (Novum)