Transport Online - Ondernemers steeds inventiever: vrachtwagentrailer als hotel

Ondernemers steeds inventiever: vrachtwagentrailer als hotel

Ondernemers steeds inventiever: vrachtwagentrailer als hotel
09-10-2014 19:30 | Transport | auteur Marcel van der Voort

AMERSFOORT - "Als verhuurder van vastgoed ben ik veel op de weg. Toen kwam ik op het idee van het mobile hotel in een vrachtwagentrailer: Sleepboxx", vertelt Niels Kroeks uit Amersfoort aan Transport Online.

"Het was crisis in de transportbranche en de trailers waren niet duur. Ik heb er één van Van de Rijk gekocht voor weinig geld. De wagen is gebruikt voor het vervoeren van vliegtuigpallets met sigaretten."

"Bij Anton Timmermans Transport in Hoevelaken ben ik veel in de werkplaats geweest om aan de wagen mee te werken. Zij hebben ook meegedacht", praat hij verder.

"Het is qua design een mooi product. Op evenementen trekt de Sleepboxx meteen de aandacht", voegt hij eraan toe. Het hotel in de vrachtwagen is onder andere geschikt als backstage locatie bij festivals, concerten, bruiloften, beurzen, onderhoudswerkzaamheden, opvang bij calamiteiten en sportevenementen.

In de Sleepboxx zijn kamers met 24 (stapel)bedden. Er wordt gebruik gemaakt van gesealde linnengoedpakketten.

Internationale artiesten

"Ik richt mij op het lagere segment. Daarom kost de complete Sleepboxx 299 euro per nacht. Er zit geen sanitair bij. Dat is via een partner te huren. Ook overweeg ik mogelijkheden van een ontbijt. Dat wordt dan via een landelijk actief bedrijf verzorgd. Als de trailer langer ergens staat kan ik ook de schoonmaak via een landelijk schoonmaakbedrijf aanbieden."

"Sinds twee weken is de trailer in gebruik. Het vervoer doet Smink Transport. Ik heb al bijzondere boekingen. Zo wil de Evangelische Omroep (EO) de wagen gaan gebruiken voor de internationale artiesten die tijdens een festival gaan optreden. Die komen van Schiphol en kunnen in de Sleepboxx uitrusten."

Toernooi

"Verder is de wagen verhuurd aan een hockeyclub die het gaat gebruiken tijdens een toernooi. Voor de overnachting van teams."

"Er zijn in ons land geen andere hotels in een vrachtwagen. Wel in Spanje. Dat is een uiterst luxe uitvoering. Die kost 6.000 euro per nacht."

"Als het aanslaat, dan komt nummer twee. Het is momenteel een tijdrovend initiatief. En neemt voor mij meer tijd in beslag dan ik dacht. Er is veel belangstelling, dat maakt het goed."NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,651
Diesel1,276

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions