Geert Wilders verdacht van discriminatie

Geert Wilders verdacht van discriminatie
09-10-2014 10:32 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders wordt verdacht van discriminatie. Zijn uitlatingen over 'minder Marokkanen' in maart zijn beledigend en zetten aan tot haat. Wilders wordt binnenkort verhoord, meldt het Openbaar Ministerie in Den Haag donderdag.

Volgens het OM blijkt uit een 'uitvoerige juridische analyse' dat de uitspraken een verdenking van een strafbaar feit opleveren. De verdenking is dusdanig, dat 'strafvervolging in de rede ligt'.

Het horen van een verdachte is een vast onderdeel van een strafproces. Wilders wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras. Bovendien zet hij aan tot discriminatie en haat.

Wilders beloofde in een partijtoespraak na de gemeenteraadsverkiezingen in maart dat hij voor 'minder Marokkanen in Den Haag' zou zorgen. Hij vroeg aan de zaal of zij minder of meer Marokkanen in de hofstad wilden, waarop zijn toehoorders 'minder minder' scandeerden. "Dan gaan we dat regelen", antwoordde Wilders daarop.

Naar aanleiding van deze uitlatingen kwamen ruim 6400 aangiften binnen. Het OM heeft nog niet definitief besloten Wilders te vervolgen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,465

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden