Transport Online - CAO-onderhandelingen nog niet afgerond: geen hoger loon chauffeur

CAO-onderhandelingen nog niet afgerond: geen hoger loon chauffeur

CAO-onderhandelingen nog niet afgerond: geen hoger loon chauffeur
12-04-2012 06:56 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Marcel van der Voort
DRIEBERGEN – De CAO-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer zijn afgelopen woensdag in Driebergen niet met succes afgerond.

"Er was een abrupt einde", verduidelijkt cao-onderhandelaar Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten na afloop aan Transport Online. "De werkgevers vonden dat wij te weinig meebewogen. Dat vinden we merkwaardig", klinkt het verder.

"Er is geen loonbod van de werkgevers gekomen. Wij houden vast aan een loonsverhoging van 2,5 procent vanaf 1 januari 2012 en eenmalig 300 euro per oktober van dit jaar. Zolang ze niet met een bod komen zitten de onderhandelingen behoorlijk vast."

"Wel is er gesproken over 'Gelijk werk, Gelijk loon' over de Oost-Europese chauffeurs die hier rijden. Tijdens de vorige onderhandelingen hebben wij gezamenlijk 2 juristen aan het werk gezet. Hun werk ziet er goed uit en schept verwachting. Hoewel er daar vooruitgang is, zijn we er nog niet uit."

"De werkgevers zetten in op voorstellen die wij een verslechtering voor de CAO vinden. Zoals de ‘Tijd voor tijd-regeling’. Hoe ze die willen invullen is voor ons onbespreekbaar. In de praktijk gaat de chauffeur er in zo’n situatie tot 100 euro per maand op achteruit."

"Wij zijn de onderhandelingen niet ingegaan om de CAO te verslechteren", benadrukt Van den Dungen. De juristen praten 23 april verder over 'Gelijk werk, Gelijk loon'. Vooralsnog gaan werkgevers en bonden rond 2 mei weer om de tafel voor een vervolg van de cao-onderhandelingen.

Auteur: Marcel van der Voort

Lees ook:
» Weinig vooruitgang in cao-overleg beroepsgoederenvervoer
» Cao-overleg: "Illegale praktijken harder aanpakken"
» Cao-onderhandelingen in transportsector vandaag hervat [+video]
» FNV niet blij met eisen werkgeversNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions