Clicky


Opnieuw rijschoolhouders aangehouden voor fraude met rijexamens

Opnieuw rijschoolhouders aangehouden voor  fraude met rijexamens
08-10-2014 16:24 | Algemeen | auteur De Redactie

RIJSWIJK - De politie heeft woensdagmorgen in Den Helder opnieuw twee rijschoolhouders aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij de eerder gemelde rijexamenfraude bij het CBR.

De politie en het OM verdenken een 62-jarige rijexaminator uit Purmerend werkzaam bij het CBR van grootschalige fraude met rijexamens. Hij wordt ervan verdacht dat hij examenkandidaten, na het aannemen van geld, liet slagen voor hun praktijkexamen waardoor zij in het bezit kwamen van een rijbewijs. De rijexaminator werd vrijdagochtend 3 oktober aangehouden en zit nog vast.

Uit onderzoek is gebleken dat mogelijk meer dan honderd kandidaten op deze wijze hun rijbewijs hebben gehaald. Naast de rijexaminator hield de politie recent ook drie rijschoolhouders (47, 45 en 66 jaar) en een 29-jarige rijinstructeur aan uit de omgeving Amsterdam aan.

Het Centraal Rijvaardigheidsbureau (CBR) liet in een eerdere reactie weten dat zij de geconstateerde fraude zeer serieus nemen. De examinator is meteen na aanhouding op non-actief gesteld. Als fraude wordt vastgesteld, volgt ontslag. En wanneer uit het politieonderzoek blijkt dat mensen een gefraudeerd rijbewijs hebben, gaan we er alles aan doen om het rijbewijs ongeldig te laten verklaren, aldus een woordvoerder.