Transport Online - Ruim 150 tips over dood Els Borst

Ruim 150 tips over dood Els Borst

Ruim 150 tips over dood Els Borst
08-10-2014 12:20 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft na de uitzending van Opsporing Verzocht ruim 150 tips binnengekregen over de dood van oud-minister Els Borst. Dat bevestigt een politiewoordvoerder woensdag. De meldingen worden onderzocht op bruikbaarheid. Ook veel mensen die werken in de zorg of mantelzorg hebben zich met tips bij de politie gemeld, aldus de woordvoerder.

De politie wil speciaal met hen in contact komen omdat de dader mogelijk een 'psychische stoornis' heeft. Zorgmedewerkers hebben wellicht informatie over mensen die in de periode rond de dood van Borst afwijkend en opvallend gedrag' hebben vertoond.

Voor de gouden tip is tienduizend euro uitgeloofd. Deze beloning zit voorlopig nog 'in de binnenzak', aldus de woordvoerder. "Als we de dader hebben zullen we dat meteen luid en duidelijk kenbaar maken."

De 81-jarige Borst werd op 10 februari dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven. Ze lag daar toen waarschijnlijk al twee dagen. Een maand na het misdrijf vroeg Opsporing Verzocht ook al aandacht voor de zaak. Toen kwamen zo'n vijfhonderd tips binnen.

De politie zoekt nog naar twee personen: een in het rood geklede vrouw die die zaterdagavond in de buurt van de woning werd gezien een een verwarde man die 29 januari voor de deur van de woning van Borst stond. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions