Transport Online - Pilotenstaking kost Air France-KLM half miljard

Pilotenstaking kost Air France-KLM half miljard

Pilotenstaking kost Air France-KLM half miljard
08-10-2014 09:55 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De pilotenstaking in Frankrijk kost Air France-KLM ongeveer vijfhonderd miljoen euro aan brutowinst. Bovenop de misgelopen inkomsten zijn er fors minder boekingen voor het vierde kwartaal. Tijdens de staking lieten passagiers die later dit jaar willen vliegen de luchtvaartgroep links liggen. Dat meldde het Frans-Nederlandse concern woensdag.

De staking zelf kost de luchtvaartgroep tussen de 320 en 350 miljoen euro aan inkomsten. Het kostenplaatje voor de staking omvat de omzet die Air France-KLM misloopt en alle aanvullende kosten die daarbij kwamen kijken. De kosten die niet hoefden te worden gemaakt omdat er niet gevlogen werd, zijn daar weer bij opgeteld.

Air France-KLM denkt dat de lage vraag voor het vierde kwartaal voor een belangrijk deel aan de staking te wijten is. In de komende weken kan de achterstand weer enigszins worden ingehaald, hoopt de luchtvaartgroep.

Het aantal passagiers in september daalde met 16,3 procent bij Air France-KLM. De piloten bij de Franse tak Air France staakten veertien dagen. Dochter Transavia zag het aantal passagiers juist met 10,2 procent toenemen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions