Clicky


BAM schrapt 650 banen door reorganisatie

BAM schrapt 650 banen door reorganisatie
08-10-2014 09:37 | Algemeen | auteur De Redactie

BUNNIK - Het noodlijdende bouwbedrijf BAM brengt het aantal arbeidsplaatsen volgend jaar met 650 terug. De banenreductie komt door een reorganisatie, waarbij in Nederland de twaalf werkmaatschappijen worden samengevoegd tot twee ondernemingen. Dat maakte BAM woensdag bekend.

De ene Nederlandse BAM-organisatie gaat zich richten op bouw en vastgoed, de andere op infrastructuur. Door de samenvoeging is er minder ondersteunend personeel nodig op de kantoren van BAM. In België worden daarnaast de zes werkmaatschappijen samengevoegd tot één BAM Belgium. De meeste banen worden echter geschrapt in Nederland.

De reorganisatie moet vanaf eind volgend jaar een kostenbesparing opleveren van ten minste honderd miljoen euro. De kosten worden geschat op tachtig tot honderd miljoen.

Volgens de kersverse topman Rob van Wingerden zijn de veranderingen noodzakelijk gezien de recente prestaties van BAM. Het bedrijf denkt door de structuur te versimpelen de kosten beter in de hand te kunnen houden en projecten beter te kunnen leiden.

In het eerste halfjaar maakte BAM een verlies van 6,6 miljoen euro. Dat verlies komt mede door flinke afschrijvingen op projecten in Duitsland en Groot-Brittannië.

BAM reorganiseert al jaren. Het aantal banen werd afgelopen twee jaar al met meer dan duizend teruggebracht. Eind vorig jaar bedroeg het aantal fte in Nederland 9700. In heel Europa werken meer dan twintigduizend mensen bij het bouwbedrijf. (Novum)