Transport Online - Tienduizend euro voor gouden tip in zaak-Els Borst

 


Tienduizend euro voor gouden tip in zaak-Els Borst

Tienduizend euro voor gouden tip in zaak-Els Borst
07-10-2014 21:48 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - De politie heeft tienduizend euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt naar de moordenaar van oud-minister Els Borst. Mogelijk heeft de dader een 'psychische stoornis', zegt de politie dinsdag in het programma Opsporing Verzocht.

Het is nog steeds niet duidelijk wat het motief was om de 81-jarige Borst in februari om het leven te brengen, aldus de politie. Een inbraak of een politieke moord is echter uitgesloten. De politie is nu op zoek naar mensen met een psychische stoornis die rond de dood van de politica 'afwijkend gedrag vertoonden of over de dood van Borst hebben gesproken'.

Borst werd op 10 februari dood gevonden in de garage van haar huis in Bilthoven. Ze lag er toen waarschijnlijk al twee dagen. Een maand na het misdrijf vroeg Opsporing Verzocht ook al aandacht voor de zaak. Hierna kwamen zo'n vijfhonderd tips binnen. Een team van twintig rechercheurs werkt onafgebroken aan de zaak.

De politie zoekt nog naar twee personen: een in het rood geklede vrouw die die zaterdagavond in de buurt van de woning werd gezien een een verwarde man die 29 januari voor de deur van de woning van Borst stond. Even voor 21.30 uur meldt de politie al dat ze vijftig tips over de dood van Bors binnen heeft gekregen.

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries vertelde in RTL Late Night in welke hoek de moordenaar van Borst mogelijk moet worden gezocht. Ook hij verklaarde dat mogelijk iemand met een stoornis bij de moord is betrokken. Omdat informatie over die mensen gevoelig ligt wegens medisch beroepsgeheim, wordt daar echter vaak terughoudend over gesproken, aldus De Vries.

Een eerdere aankondiging van RTL dat De Vries zou weten wie de dader is, werd door de misdaadverslaggever ten stelligste ontkend. Hij liet weten dat hij dat 'helemaal niet had gezegd'. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden