Clicky


Nieuw mastontwerp geeft panoramisch zicht aan de Hyster heftruck bestuurders

Nieuw mastontwerp geeft panoramisch zicht aan de Hyster heftruck bestuurders
07-10-2014 17:04 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

Hyster heeft de hefmast van haar 2 tot 3.5 tons elektrische- en verbrandingstrucks verder ontwikkeld om de bestuurders maximaal zicht te geven, resulterend in snellere handling en hogere productiviteit.

"We hebben de zichtbaarheid van de vorken gemaximaliseerd om de chauffeur zo productief mogelijk te kunnen laten zijn. Daarnaast wordt de kans op schade aan goederen geminimaliseerd,"  Legt David Rowell uit, Product Marketing Manager, voor Hyster.

Hyster heeft het 180 graden panoramische gezichtsveld geoptimaliseerd door het vergroten van het zicht door de mast met 50%. Deze winst is verkregen door het verplaatsen van de kettingen en het herpositioneren van de slangengroepen.

De nieuwe  3-delige Full Freelift  en 2-delige LFL mastconstructies hebben onder meer wijzigingen in de structuur ondergaan die de stijfheid van de mast ten goede komen. Tevens zijn de slangen beter weggewerkt wat de levensduur van deze slangen ten goede komt. Het gevolg hiervan is dat de total cost of ownership van de truck daalt en de uptime verhoogd wordt.

De nieuwe masten zijn beschikbaar op de volgende 4 modelranges:

  • H2.0–3.5 Fortens heftrucks,(hefvermogen 2.000 – 3.500 kg)
  • J2.2-3.5 elektrische heftrucks, (hefvermogen 2.200 – 3.500 kg)
  • S2.0-3.5 Fortens compacte serie, (hefvermogen 2.000 – 3.500 kg)
  • E2.2-3.5 Compacte elektrische serie, (hefvermogen 2.200 – 3.500 kg)

"Daalsnelheden zijn door deze aanpassingen ook verbeterd", aldus Rowell. "Testen hebben uitgewezen dat het mogelijk is om twee extra ladingen per uur per truck te handelen. Als dit over een gehele heftruckvloot bekeken wordt kan dit leiden tot significante productiviteitsverbeteringen."

Om een en ander nog meer te verbeteren heeft Hyster ook nieuwe side-shift vorkenverstellers uitgebracht voor deze nieuwe masten. Het volledig geïntegreerde ontwerp van het voorzetstuk biedt niet alleen betere restdraagvermogens dan voorzetstukken die op het vorkenbord gemonteerd zijn, maar zorgt ook voor het gemakkelijk en snel herpositioneren van de vorken, zonder dat een chauffeur van de truck hoeft te stappen. Dit resulteert in meer productieve uren.