Vrijspraak voor fatale brand in winkel Leeuwarden

Vrijspraak voor fatale brand in winkel Leeuwarden
07-10-2014 14:35 | Binnenland | auteur De Redactie

LEEUWARDEN - De man uit Drachten die vorig jaar in Leeuwarden betrokken was bij een brand waarbij een man om het leven kwam is dinsdag vrijgesproken. De rechtbank in Leeuwarden is van mening dat er niet genoeg bewijs is om te kunnen stellen dat de kledingverkoper schuldig is aan het veroorzaken van de brand. Justitie had een halfjaar cel tegen de man geëist.

De 39-jarige man werkte in een kledingwinkel aan de Kelders in het centrum van de Friese stad. Op 19 oktober vorig jaar brak er brand uit toen hij een gasfles op de kachel wilde aansluiten. Er ontstond een steekvlam waardoor kleding in de winkel vlam vatte.

Het OM houdt de man verantwoordelijk voor het ontstaan van de brand. Volgens justitie heeft hij onvoorzichtig en onachtzaam gehandeld.

Het 24-jarige slachtoffer woonde in een van de appartementen boven de panden aan de Kelders. Hij raakte ingesloten door de vuurzee. Bij de brand raakten ook elf woningen en vijf winkels beschadigd.

Uit onderzoek bleek eerder dat het pand niet voldeed aan de wettelijke veiligheidseisen. De eigenaren van het pand worden echter niet vervolgd. Ook naar de rol van de gemeente is geen nader onderzoek ingesteld. De eigenaren en de gemeente zijn echter niet schuldig aan het ontstaan van de brand, oordeelde justitie eerder al. (Novum)NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,452

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden