Transport Online - Ecclestone wil onderzoek naar crash Jules Bianchi

Ecclestone wil onderzoek naar crash Jules Bianchi

Ecclestone wil onderzoek naar crash Jules Bianchi
07-10-2014 13:32 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat een onafhankelijk onderzoek wordt ingesteld naar de zware crash van Jules Bianchi zondag bij de Grand Prix van Japan. De Brit heeft de internationale autosportfederatie FIA gevraagd alle gegevens over te dragen aan een team van deskundigen, dat moet onderzoeken wat er precies fout is gegaan.

"Het is voor mij moeilijk in te schatten wat er exact is gebeurd en het is de taak van een onderzoekscommissie om dat uit te zoeken", vertelde Ecclestone, die zelf niet aanwezig was op het circuit van Suzuka, dinsdag in een interview met The Times. "We hebben zo veel gedaan voor de veiligheid in de sport. Maar er is toch iets gebeurd en we moeten op zoek naar de oorzaak."

Bianchi raakte zwaargewond toen hij uit de bocht vloog en daarbij onder een takelwagen schoot, die juist bezig was de bolide van de eerder gecrashte Adrian Sutil weg te halen. Na afloop klonk er kritiek dat de race door de zware regenval niet eerder was stilgelegd. Ook zijn er al langer geluiden om geen takelwagens toe te laten in situaties zonder een safetycar en een rode vlag. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 3 mei t/m zondag 9 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,895
Diesel1,525

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen