Transport Online - 'Air France-KLM doet nog een poging prijsvechter'

'Air France-KLM doet nog een poging prijsvechter'

'Air France-KLM doet nog een poging prijsvechter'
07-10-2014 10:13 | Zakelijk Nieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Air France-KLM probeert ondanks de stakingen tegen de plannen voor Transavia Europe nogmaals een concurrent van Ryanair en Easyjet op poten te zetten. Volgens de Franse krant Le Parisien zijn de vakbonden dinsdag uitgenodigd voor gesprekken hierover.

Na de twee weken durende pilotenstaking, die het bedrijf mogelijk vierhonderd miljoen euro heeft gekost, werden de eerdere plannen voor een pan-Europese prijsvechter geschrapt. In eerste instantie zou verder worden gegaan met het uitbreiden van Transavia France.

Onder een deal uit 2007 heeft het bedrijf echter beloofd dat Transavia France niet meer dan veertien vliegtuigen zou krijgen. In het nieuwe plan zou die overeenkomst opzij worden geschoven. Het nieuwe bedrijf is volgens de bronnen van Le Parisien zelfs al geregistreerd bij de Franse kamer van koophandel.

De afspraak tussen de vakbonden en de directie zou in de middag gepland staan, volgens de Franse krant. De pilotenvakbonden zouden vooraf een bijeenkomst willen met de andere bonden om de gelederen te sluiten. Zij stonden niet allemaal achter de eerdere stakingen van de piloten. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions