Clicky


Wegwerkzaamheden vanwege bouw Sluiskiltunnel

Wegwerkzaamheden vanwege bouw Sluiskiltunnel
07-10-2014 07:35 | Wegwerkzaamheden | auteur Marcel van der Voort

SLUISKIL - Vanwege de bouw van de Sluiskiltunnel in Zeeuws-Vlaanderen zijn erook diverse wegwerkzaamheden. Het vrachtverkeer in Zeeland moet daarmee rekening houden. De komende twee weekeinden wordt rond de Sluiskiltunnel gewerkt aan de weg. Daarom worden in deze weekeinden verschillende wegen afgesloten voor het verkeer.

Tussen vrijdagavond 10 oktober 20.00 uur en zondag 12 oktober 20.00 uur wordt een gedeelte van de N62 (Westerscheldetunnelweg) afgesloten. Het weekeinde daarna wordt tussen vrijdagavond 17 oktober 19.00 uur en maandagochtend 20 oktober 5.00 uur een deel van de N62 (Tractaatweg) én een deel van de N61 (Hoofdweg) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. De omleidingsroutes worden met gele borden aangegeven.

Afsluiting Westerscheldetunnelweg 10 – 12 oktober

De afsluiting van de Westerscheldetunnelweg betreft het wegvak vanaf de aansluiting met de N252 (H.H. Dowweg) tot de aansluiting met de N61 (Hoofdweg). Het verkeer wordt omgeleid via de N252 (Westkade) en de N682 (Hoekse weg). De Westerscheldetunnel is tijdens de werkzaamheden normaal beschikbaar.

De afsluiting is noodzakelijk om de asfaltdeklaag en de wegmarkering aan te brengen vanaf het viaduct Axelsche Gat tot en met de aansluiting op de Westerscheldetunnelweg. Na de afsluiting komt de tijdelijke situatie met twee rijstroken op een deel van het traject te vervallen. Op het hele wegvak tussen de H.H. Dowweg en het Axelsche Gat zijn dan vier rijstroken beschikbaar.

Afsluiting deel Tractaatweg 17 – 20 oktober

De afsluiting van de Tractaatweg betreft het wegvak vanaf de kruising met de N61 (de stoplichten bij de Guido Gezellestraat, Terneuzen), tot aan de afslag Axel (N686, Buthdijk). Het verkeer wordt omgeleid via de N683 (Oostpoortweg), de N252 (Westkade) en de N61 (Hoofdweg).

In dit weekeinde wordt de Tractaatweg aangesloten op de nieuwe rotondes. Vanaf 20 oktober wijzigt daar de verkeerssituatie. Verkeer vanuit Terneuzen rijdt dan via de rotondes, onderdoor het viaduct richting Axel. Verkeer vanuit de richting Axel neemt voor het viaduct de afslag en rijdt via de rotonde richting Terneuzen. De weg over het viaduct wordt nog niet in gebruik genomen.

Afsluiting deel N61 (Hoofdweg) 17 – 20 oktober De afsluiting van de N61 (Hoofdweg) betreft het wegvak vanaf de aansluiting met de N62 (Westerscheldetunnelweg/Axelsche Gat) tot de stoplichten bij de kruising met de N252 (de stoplichten bij de Brug van Sluiskil). Tijdens deze afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de N252 (Westkade). De Westerscheldetunnel blijft in beide richtingen volledig beschikbaar en is bereikbaar via de omleidingsroutes.

Spoorwegoverhang uitgebreid

In dit weekeinde wordt de spoorwegovergang van de N61 over de Dow spoorlijn uitgebreid en wordt de beveiligingsinstallatie opnieuw ingeregeld en getest.

De huidige draaibrug bij Sluiskil is een belangrijke verbinding over het Kanaal van Gent naar Terneuzen voor het weg- en treinverkeer. De brug staat gemiddeld 23 keer per dag open en is een knelpunt voor het weg- en vaarwegverkeer. Daarom komt er een tunnel die het Kanaal van Gent naar Terneuzen kruist, de Sluiskiltunnel. De huidige brug over het kanaal blijft in gebruik voor langzaam verkeer zoals (brom)fietsers en landbouwvoertuigen, treinverkeer en bestemmingsverkeer.

De Sluiskiltunnel krijgt twee geboorde buizen van elk 1.145 meter, die op het diepste punt 34 meter beneden NAP komen te liggen. De diameter van de buizen is aan de buitenzijde circa 11 meter. Daarnaast wordt in totaal 6 kilometer nieuwe weg aangelegd met twee ongelijkvloerse aansluitingen op het bestaande wegennet.

De BV Kanaalkruising Sluiskil is verantwoordelijk voor de planning en het budget en is tevens opdrachtgever voor de bouwcombinatie BAM-TBI (CBT). CBT wordt gevormd door vier werkmaatschappijen die deel uitmaken van de twee Nederlandse aannemers: Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik en TBI Holdings BV te Rotterdam. Volgens de planning van de aannemer zal het gehele project in mei 2015 worden opgeleverd.