Vijftien jaar voor schietpartij in bus Almere

Vijftien jaar voor schietpartij in bus Almere
03-10-2014 16:02 | Algemeen | auteur De Redactie

LELYSTAD - Een 39-jarige man uit Almere die eerder dit jaar een vrouw neerschoot in een bus in Almere moet vijftien jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Lelystad vrijdag bepaald. De kogel was voor iemand anders bedoeld. De per ongeluk in haar rug geraakte vrouw belandde voorgoed in een rolstoel.

De man wordt veroordeeld voor poging tot moord. Hij stapte in februari met een geladen pistool de bus in. Toen zijn doelwit de bus in kwam opende hij het vuur.

Volgens de rechters speelde bij de strafmaat mee dat de man al eerder lang in de cel zat voor ernstige geweldsdelicten. Omdat hij daar blijkbaar niets van heeft geleerd en omdat de vrouw als gevolg van de schietpartij blijvend in een rolstoel moet zitten is een hoge gevangenisstraf op zijn plaats, aldus de rechtbank.

De man heeft altijd volgehouden dat hij uit noodweer handelde. Hij en zijn eigenlijke doelwit zouden elkaar kennen uit de gevangenis in Curaçao. Uit camerabeelden blijkt volgens de rechtbank echter dat van direct gevaar geen sprake was. De straf is gelijk aan de eis van justitie. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,783
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden