Clicky


IVECO Schouten opent twee vestigingen in voormalig gebied Koops-Furness Trucks

IVECO Schouten opent twee vestigingen in voormalig gebied Koops-Furness Trucks
03-10-2014 15:57 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

IVECO Schouten, trotse dealer van IVECO en Fiat Professional, heeft het initiatief genomen om in het voormalig verzorgingsgebied van Koops-Furness Trucks twee vestigingen te starten. Vanuit deze vestigingen zal de kwaliteit en stabiliteit van de service van de merken IVECO en Fiat Professional worden gewaarborgd. Met het oog op de continuïteit en groei van de Schouten Groep en Rolande LNG heeft de directie deze stap gezet.

In het voormalige gebied van Koops-Furness Trucks zal IVECO Schouten vestigingen starten in Nijmegen en Doetinchem. Er zal voor deze nieuwe Schouten vestigingen voormalig personeel van Koops-Furness worden aangetrokken. De Schouten vestiging in Nijmegen(Lindenhoutseweg 56, 088-114 8346) zal per 6 oktober 2014 volledig operationeel en geopend zijn. Vestiging Doetinchem(Informaticaweg 4, 088-114 8345)gaat open op 13 oktober 2014.

De genoemde vestigingen zullen het after-sales dealerschap IVECO en Fiat Professional krijgen. De kwaliteit van service voor deze merken zal hierdoor in het Oosten van Nederland worden gewaarborgd. Daarnaast zullen universele after-sales activiteiten worden uitgevoerd. Het openen van de vestigingen past volledig in het streven van IVECO Schouten om maximaal 50 kilometer tussen twee servicepunten te hebben. De twee nieuwe Schouten-locaties zullen naast de after-sales activiteiten ook verkoopdealer worden van het merk IVECO en vanuit vestiging Nijmegen zal ook het merk Fiat Professional worden vertegenwoordigd.

De huidige vestigingen van de Schouten Groep en haar klanten zullen geen nadelige gevolgen ondervinden van de ontwikkelingen in het Oosten. De Schouten vestiging in Utrecht zal per direct verantwoordelijk zijn voor alle sales- en after-salesactiviteiten van Fiat Professional in de regio Utrecht-West(voorheen Cosmo Trucks).

IVECO Schouten is specialist in zwaar transport-trekkers met aardgas als brandstof. Rolande LNG, onderdeel van de Schouten Groep, introduceert de brandstof LNG (vloeibaar aardgas) en Bio-LNG (vloeibaar biogas) in de Nederlandse transportsector. De start van de nieuwe Schouten vestigingen sluit aan bij de uitbreiding die Rolande LNG heeft: zeven LNG-tankstation operationeel voor eind 2015.

De historie van de Schouten Groep gaat terug tot in 1969. In Almkerk begint Izak Schouten aan vrachtwagens te sleutelen. Deze dorpsgarage werd in 1973 officieel Fiat bedrijfswagendealer. De afgelopen jaren is de Schouten Groep flink gegroeid. Tot voor kort had Schouten acht vestigingen in Alblasserdam, Almkerk, Amsterdam, Spijkenisse, Tiel, Tilburg, Utrecht en Veghel. Het hoofdkantoor van Schouten staat in Giessen (Noord-Brabant). Er worden nu twee vestigingen in het Oosten van het land aan de Schouten Groep toegevoegd. Mogelijk wordt later bekend dat er meer vestigingen zullen worden geopend.