Clicky


 


Rijkswaterstaat start met werkzaamheden aan onderkant Jutphasebrug

Rijkswaterstaat start met werkzaamheden aan onderkant Jutphasebrug
03-10-2014 15:24 | Algemeen | auteur De Redactie

Rijkwaterstaat voert vanaf begin oktober werkzaamheden uit aan de onderkant van de Jutphasebrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nieuwegein. Het gaat onder meer om las- en slijpwerk om de constructie te versterken. De werkzaamheden zijn om veiligheidsredenen voor de scheepvaart afgeschermd zodat geen vonken op de schepen komen. Scheepvaartverkeer kan wel het lichtschijnsel van de laswerkzaamheden zien.

De renovatiewerkzaamheden aan de Jutphasebrug verlopen goed. Sinds dit voorjaar rijdt verkeer over een tijdelijke hulpbrug, terwijl Rijkswaterstaat daarnaast de oorspronkelijke brug grondig onder handen neemt. De renovatie van de boog is inmiddels bijna klaar.

Onderkant brug

Vanaf maandag 6 oktober begint de renovatie van de onderkant van de brug. Om de hinder voor de scheepvaart te beperken, is de brug tijdelijk verhoogd. Op die manier hebben schepen geen last van de werkwagen die onder de brug hangt. Tijdens montage en verwijdering van de werkwagen zet Rijkswaterstaat scheepvaartbegeleiding in.

Lassen en slijpen

Vanuit de werkwagen wordt de constructie van de brug aan de onderzijde versterkt. De wagen is goed  afgeschermd, zodat schepen geen last hebben van het benodigde las- en slijpwerk. Rijkswaterstaat zet daarnaast de onderkant van de Jutphasebrug opnieuw in de verf. Ook het niet meer in gebruik zijnde fietspad aan de noordkant van de brug wordt weggehaald en ook dit wordt veilig afgeschermd voor de scheepvaart.

Terugschuiven

Eind 2015 is de renovatie van de Jutphasebrug helemaal klaar en wordt de opgeknapte brug teruggeschoven en op zijn definitieve hoogte gebracht. Dat is ca 45 cm hoger dan voor de renovatie, zodat grotere containerschepen (vierlaagse container­vaart) onder de brug door kunnen varen. De brug kan dan weer 30 jaar mee.

Acht bruggen

De renovatie van de Jutphasebrug is onderdeel van het project KARGO (Kunstwerken Amsterdam-Rijnkanaal Groot Onderhoud). Binnen dit project renoveert Rijkswaterstaat acht stalen boogbruggen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,263
Diesel2,092

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats