Clicky


Max Verstappen presteert goed bij F1-debuut

Max Verstappen presteert goed bij F1-debuut
03-10-2014 09:53 | Sport | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Max Verstappen heeft zijn eerste beproeving in de Formule 1 goed doorstaan. De amper 17-jarige Nederlander noteerde vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Japan de twaalfde tijd. Hij was nog geen halve seconde langzamer dan zijn ploeggenoot bij Scuderia Torro Rosso, de Rus Daniil Kvyat.

Verstappen hoefde bovendien slechts iets meer dan een halve seconde toe te geven op de regerend wereldkampioen Sebastian Vettel, die in zijn Red Bull de training als negende afsloot. Voor Verstappen zit het raceweekeinde op Suzuka er nu op. Hij moet nu weer plaatsmaken voor de Fransman Jean-Eric Vergne.

Volgend seizoen wordt Verstappen een van de twee vaste coureurs bij Torro Rosso, het opleidingsteam van Red Bull. Hij neemt dan waarschijnlijk het racekuipje over van Vergne. Als hij in maart debuteert tijdens de Grand Prix van Australië dan wordt Verstappen de jongste coureur die ooit in de Formule 1 reed.

Helemaal vlekkeloos verliep de eerste vrije training van Verstappen overigens niet. Zeven minuten voor het einde van de training kreeg de zoon van voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen motorproblemen en moest hij de auto rokend aan de kant neerzetten. De Duitser Nico Rosberg zette vrijdag de snelste tijd neer, voor zijn teamgenoot Lewis Hamilton. (Novum)