Transport Online - Transportuitgever Joop van Rooij failliet - UPDATE!

Transportuitgever Joop van Rooij failliet - UPDATE!

Transportuitgever Joop van Rooij failliet - UPDATE!
02-10-2014 09:43 | Transport | auteur Marcel van der Voort

HENGELO - T.M. Nederland, de transportuitgeverij van Joop van Rooij uit Hengelo, is woensdag failliet verklaard. Dat gebeurde bij de rechtbank in Almelo. Het is onduidelijk of met de ondergang van zijn bedrijf ook voorgoed een einde is gekomen aan de uitgeversaspiraties van de ondernemer.

Het nieuws komt hard aan bij vriend en vijand van Van Rooij. Hij heeft zijn bedrijf een jaar geleden uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daar stond hij te boek als eenmanszaak. Dat betekent dat hij hoofdelijk aansprakelijk is en zelf ook failliet is gegaan.

Curator mr. Buld bevestigt het failissement: "T.M. Nederland is inderdaad woensdag in Almelo failliet verklaard. De curator van de Typische Uitgaven Groep (mr. H. Tewoerd, red) heeft het failissement aangevraagd. Ze hebben een vordering. Omdat het een eenmanszaak is, is Van Rooij ook als persoon failliet verklaard,"

"Inmiddels is duidelijk dat er meerdere vorderingen zijn", vertelt ze verder aan de nieuwsredactie van Transport Online. "Ik heb Van Rooij woensdag gesproken. Hij geeft als reden een geschil met de curator van de Typische Uitgaven Groep op. En het niet meer kunnen betalen van de vordering. Ook gezondheidsproblemen voerde hij op."

Binnen de transportuitgeverij-branche is hij bekend als een enthousiast figuur. En soms wel eens iets té enthousiast, want veel van zijn projecten zijn uiteindelijk niet voortgezet.

Ten onder gegaan

Via het nu failliete T.M. Nederland gaf hij het blad Typisch Transport uit. Met het uitschrijven bij de KvK in 2013 was het ook gedaan met dit blad. Bij abonnees kwam dat niet goed over. Want de Rooij had kort daarvoor nog met veel tamtam een actie gevoerd dat er onder de nieuwe abonnees een reis zou worden verloot. Niemand heeft daar iets over gehoord…

Geen succes

Ook ging Van Rooij een samenwerking aan met Autobaan Radio. Ook die flirt bleek uiteindelijk geen succes en dat “huwelijk” ging ten onder.

Van Rooij heeft trammelant met de belastingen. Het faillissement is echter aangevraagd door de curator van een eerder faillissement. Het gaat om de Typische Uitgaven groep die geld van hem tegoed heeft. Van Rooij heeft Typisch Transport uit de failliete boedel voortgezet. Voor het faillissement was hij daar bladmanager.

Curator Mr. H. te Woerd van de gesneuvelde Typische Uitgaven groep legt uit: "De Typische Uitgaven groep heeft diensten verleend aan Van Rooij en zijn bedrijf. Dat is gefactureerd, maar hij heeft dat bestreden. Het is voor de kantonrechter geweest en er is een schikking getroffen met Van Rooij. De deal was dat hij uiterlijk eind januari 2012 alles zou betalen. Dat is niet gebeurd. Een deal is een deal"

"Het faillissement van de Typische Uitgaven groep kon niet worden afgewikkeld omdat de vordering op hem nog open stond. Daarom heb ik toestemming gevraagd voor de failissementsaanvraag. Nu het faillissement er is, kan ik dat dossier afsluiten en schuldeisers betalen."

"Het gaat bij Van Rooij en zijn bedrijf om een bedrag met kosten en rente van zo'n 4.000 euro", meldt hij.

Van Rooij's laatste project was het voorzitterschap van Actie in Transport. De groep voerde onder zijn leiding acties die niet altijd goed vielen bij de collega’s in de branche. Op 3 juli 2014 heeft hij de actiegroep verlaten.

Uiteraard is geprobeerd om Van Rooij zelf te laten reageren. Hij is onbereikbaar voor commentaar.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions