Transport Online - Dachser Benelux intensiveert samenwerking tussen land-, lucht- en zeetransport

Dachser Benelux intensiveert samenwerking tussen land-, lucht- en zeetransport

Dachser Benelux intensiveert samenwerking tussen land-, lucht- en zeetransport
01-10-2014 13:53 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

WADDINXVEEN - De vraag naar distributie van internationaal inkomende goederen is de laatste jaren gestaag gestegen. Reden voor Dachser om in Nederland en België de samenwerking tussen wegtransport en lucht- en zeevrachtexpeditie verder te versterken. Aat van der Meer, Managing Director Dachser Benelux, zal daarom naast wegtransport ook de lucht- en zeevrachtdivisie van Nederland en België onder zijn hoede nemen.

Dachser Air & Sea Logistics verzorgt in Nederland en België zendingen op het gebied van internationale lucht- en zeevrachtexpeditie. Dit gebeurt in Nederland vanuit Maastricht, Rotterdam en Schiphol. In België vanuit Mechelen, waar Dachser al sinds langere tijd zelfstandig is.

Het Nederlandse bedrijf is in 2008 samen met de Nederlandse partner Seacon Logistics als joint venture opgericht. Begin 2013 besloot Dachser ook in Nederland op zelfstandige voet verder te gaan in lucht- en zeevracht. “Sindsdien zijn diverse projecten opgestart om de groei in de Benelux-landen voort te zetten”, zegt Wilco Versteegh, die destijds als Managing Director is aangesteld om de lucht- en zeevrachtactiviteiten in deze regio verder uit te bouwen. “Nu zijn we klaar voor de volgende stap: een intensieve samenwerking met het wegtransport.”

Eén aanspreekpunt

Het wegtransport wordt in Nederland georganiseerd vanuit Zevenaar en Waddinxveen, in België vanuit Moeskroen en Willebroek en valt onder de verantwoordelijkheid van Aat van der Meer, die vanaf heden nauw zal samenwerken met Wilco Versteegh om de integratie van lucht- en zeevracht met wegtransport in goede banen te leiden. Een positieve ontwikkeling, vindt Van der Meer, waar vooral klanten van profiteren. Zij kunnen vanaf nu met alle logistieke vragen bij één partner terecht. “We zien bij steeds meer klanten internationale goederenstromen met als gevolg dat de vraag naar warehousing de afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen”, vertelt hij. “We bieden nu een totaaloplossing: van lucht-, zee- en landtransport tot warehousing. Ondertussen heeft de klant slechts één aanspreekpunt. Dat werkt niet alleen prettig en snel, maar houdt de lijnen ook kort en overzichtelijk.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions