Transport Online - Gevluchte tbs'er gepakt in Helmond

Gevluchte tbs'er gepakt in Helmond

Gevluchte tbs'er gepakt in Helmond
01-10-2014 11:30 | Binnenland | auteur De Redactie

HELMOND - Een tbs'er uit De Rooyse Wissel die donderdag tijdens een begeleid verlof was gevlucht is dinsdagavond opgepakt in Helmond. De politie wist zijn verblijfplaats door recherchewerk te achterhalen, zegt een woordvoerder van justitie woensdag.

De man werd op een open veld op de rand van de bebouwde kom aangehouden. Er zijn geen aanwijzingen dat hij misdrijven heeft gepleegd in de tijd dat hij gevlucht was, zegt de woordvoerder.

De tbs'er mag vanwege zijn vlucht waarschijnlijk een jaar niet meer met verlof. Dat is beleid voor ontsnapte tbs'ers. Het gaat om Hans van B., die volgens het EO-programma Dit is de Dag Onderzoek is veroordeeld voor doodslag. Hij ontsnapte donderdag aan de aandacht van zijn begeleider.

De ontsnapping is een pijnlijk incident voor De Rooyse Wissel. De kliniek wordt achtervolgd door beschamende voorvallen. Twee maanden geleden keerde een tbs'er uit dezelfde kliniek niet terug na een onbegeleid verlof. Toen hij twee weken werd vermist, werden zijn naam en foto getoond in Opsporing Verzocht. Een dag later werd hij herkend en aangehouden.

De kliniek raakte eerder in opspraak toen bleek dat tbs'ers mobiele telefoons, drugs, wapens en geld naar binnen konden smokkelen. Uit een onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie bleek in augustus dat de kliniek meer had kunnen doen om dat te voorkomen.

In dezelfde maand kwamen in een week tijd drie patiënten van de kliniek om. Een tbs'er pleegde zelfmoord, twee anderen stierven een natuurlijke dood. De Inspectie voor de Gezondheidszorg onderzocht de zaak, maar vond geen aanwijzingen dat fouten van medewerkers tot hun dood hebben geleid. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 29 juni t/m zondag 5 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions