Clicky


CDA blij met toezeggingen kandidaat-commissaris Transport

CDA blij met toezeggingen kandidaat-commissaris Transport
01-10-2014 11:28 | Politiek | auteur De Redactie

BRUSSEL - De kandidaat-EU-commissaris voor Transport maakt een veelbelovende indruk. Dat vindt Wim van de Camp, CDA-Europarlementslid en coördinator verkeersbeleid van de EVP (de grootste fractie in het Europees Parlement).

De kandidaat, Maroš Šefčovič uit Slowakije, deed dinsdagavond meerdere belangrijke toezeggingen tijdens een hoorzitting in het Europees Parlement.

"Hij beloofde dat hij hard vooruit wil gaan met de aanleg van Trans-Europese Netwerken (TEN-T), de grote internationale verbindingen. Hij wil de nationale regeringen flink onder druk zetten om aan de slag te gaan. Heel goed!", zei Van de Camp over het antwoord dat hij kreeg van Šefčovič.

Van de Camp noteerde ook toezeggingen over impulsen voor de binnenvaart. "Hij wil de capaciteit voor de binnenvaart heropbouwen. Hij ziet gelukkig duidelijk de voordelen van deze sector".

Bovendien wil de nieuwe EU-commissaris het spoorvervoer en luchtvaart vooruit helpen. Sefcovic maakt zich sterk voor het creëren van één Europees spoorgebied en één Europees luchtruim.  "Dat is precies waar het CDA op aandringt."

De EVP ondervroeg de kandidaat-commissaris scherp over het Duitse plan voor een wegenvignet. Het probleem met dit Duitse wegenvignet is dat Duitsland alleen de buitenlandse automobilisten wil laten betalen. De eigen inwoners krijgen de kosten gecompenseerd. "Zulke discriminatie mag natuurlijk niet. Een wegenvignet moet gelden voor iedereen of voor niemand", vindt Van de Camp. Sefcovic zegde toe het principe van non-discriminatie te zullen toepassen.

Het Europarlement houdt de hoorzittingen om te zien of de kandidaat-commissarissen geschikt zijn voor hun topbaan. De parlementsleden stemmen eind oktober of de nieuwe Europese Commissie mag aantreden. Als dat zo is, beginnen de nieuwe commissarissen op 1 november.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions