Transport Online - Prologis bouwt nieuw distributiecentrum in Tilburg voor Coolblue

Prologis bouwt nieuw distributiecentrum in Tilburg voor Coolblue

Prologis bouwt nieuw distributiecentrum in Tilburg voor Coolblue
01-10-2014 11:02 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Prologis, Inc., de leider in logistiek vastgoed wereldwijd, kondigde vandaag de plannen aan dat het circa 25.000 vierkante meter distributieruimte gaat bouwen voor Coolblue op Prologis Park Tilburg. Tilburg is een van de belangrijkste logistieke hubs in Nederland en met deze transactie wordt de leidende positie van Prologis als logistiek ontwikkelaar in deze regio aanzienlijk versterkt.

Coolblue, één van de grootste online retailers van de Benelux, is een bestaande klant op Prologis Park Tilburg. Pieter Zwart, directeur van Coolblue, vertelt: "We groeien al 10 kwartalen op rij met meer dan 40%. Dat komt onder meer omdat we steeds verder gaan in onze bezorgbeloftes naar klanten. Vandaag besteld, vandaag in huis, bijvoorbeeld. Of bestellen voor 23.59 uur, en het de volgende dag in huis krijgen – zélfs als je zondag bestelt. Dit nieuwe magazijn helpt ons om in die explosieve groei deze klantbeloftes waar te maken en door te innoveren." 

Prologis Park Tilburg biedt reeds 173.400 vierkante meter aan distributieruimte. Met de aankoop van 13,2 hectare grond kan nog eens 100.000 vierkante meter extra distributieruimte worden ontwikkeld. Coolblue’s distributiecentrum wordt gebouwd op de eerste 25.000 vierkante meter. 

“We gaan een distributiecentrum voor Coolblue bouwen dat we op termijn ook verder kunnen uitbreiden, zegt Bram Verhoeven,  SVP Country manager Prologis Benelux. Met deze uitbreidingsmogelijkheden spelen we perfect in op de ambitieuze groeiplannen van Coolblue. We bieden volop mogelijkheden voor bedrijven die snel willen upgraden naar moderne, grootschalige distributiecentra in een van de voornaamste logistieke hotspots in Nederland.“

In de Benelux is Prologis eigenaar van in totaal ruim 1,5 miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed per 30 juni 2014.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions