Transport Online - Krol wil ouderen niet in de steek laten

Krol wil ouderen niet in de steek laten

Krol wil ouderen niet in de steek laten
30-09-2014 17:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - 50Plus-Kamerlid Henk Krol denkt er niet over om het bijltje erbij neer te gooien nu hij in opspraak is geraakt vanwege de oplagecijfers van de Gay Krant. Dat zei hij dinsdagmiddag in de wandelgangen van de Tweede Kamer. "Dat ga ik de ouderen niet aan doen. Ze hebben mij bikkelhard nodig."

Krol stelde door te willen gaan met waar hij mee bezig is. "Het opkomen voor de belangen van ouderen, want daar gaat het echt om." Niet iedereen denkt er echter zo over. VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra liet zich ontvallen dat als Krol in de VVD zou hebben gezeten, hij hem zou hebben gevraagd om op te stappen.

"Maar ik ga niet over Krol. Het is aan die partij. Voor het aanzien van de politiek zou het echter wel goed zijn als hij erover nadenkt. Ongeacht welke partij is het altijd kwalijk voor de politiek als een politicus in een kwaad daglicht komt te staan", stelde Zijlstra.

Voormalig partijgenoot Norbert Klein wilde niet veel kwijt over de kwestie. "Ik ben geen lid meer van 50Plus. Het is niet aan mij om daar iets over te zeggen, maar aan de partij."

Krol zou in zijn tijd als hoofdredacteur van de Gay Krant hebben gelogen over de oplagecijfers. Daarvan beschuldigde de nieuwe aandeelhouder Marc Putman de politicus maandag in Eenvandaag.

Volgens Putman zou Krol voortdurend naar de buitenwereld hebben gecommuniceerd dat de Gay Krant een oplage zou hebben van zo'n zestigduizend stuks. In de periode van het faillissement in 2013 bleek het aantal echter op maar vierduizend te liggen.

Krol ontkende dinsdagmiddag dat hij over de cijfers heeft gelogen. "De maximale oplage van de Gay Krant is ooit dertigduizend geweest en nam tegen het faillissement steeds verder af. Laat mij maar zien waar ik heb volgehouden dat de oplage hoger lag. Dat is niet waar, het klopt niet." (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,288

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions