Transport Online - Tbs'er Rooyse Wissel gevlucht tijdens verlof

Tbs'er Rooyse Wissel gevlucht tijdens verlof

Tbs'er Rooyse Wissel gevlucht tijdens verlof
30-09-2014 11:08 | Binnenland | auteur De Redactie

OOSTRUM - Een tbs'er uit De Rooyse Wissel is donderdag gevlucht toen hij op begeleid verlof buiten de kliniek was. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie dinsdag na een bericht hierover van Dit is de Dag Onderzoek.

De tbs'er, Hans van B., is veroordeeld voor doodslag, meldt het EO-programma op basis van ingewijden. Van B. wist donderdag tijdens een verlof aan de aandacht van zijn begeleider te ontsnappen. Het is niet duidelijk hoe gevaarlijk hij is. Als hij wordt gepakt, mag hij naar verwachting een jaar niet meer op verlof.

Twee maanden geleden keerde een tbs'er uit dezelfde kliniek niet terug na een onbegeleid verlof. Toen hij twee weken werd vermist, werden zijn naam en foto getoond in Opsporing Verzocht. Een dag later werd hij herkend en aangehouden.

De kliniek raakte eerder in opspraak toen bleek dat tbs'ers mobiele telefoons, drugs, wapens en geld naar binnen konden smokkelen. Uit een onderzoek van de Inspectie Veiligheid en Justitie bleek vorige maand dat de kliniek meer had kunnen doen om dat te voorkomen. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,652
Diesel1,299

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions