Clicky

 
Transport Online - Portbase: In één week ruim 1000 wegvervoerders getraind

Portbase: In één week ruim 1000 wegvervoerders getraind

Portbase: In één week ruim 1000 wegvervoerders getraind
29-09-2014 16:33 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - In goed één week tijd zijn in september ruim 1000 wegvervoerders getraind voor hun aanstaande bezoeken aan de nieuwe containerterminals op Maasvlakte 2. In de verplichte training hebben de transporteurs geleerd hoe Rotterdam World Gateway (RWG) en APM Terminals Maasvlakte II gaan werken, hoe containers en lading hier vanaf eind 2014 voor te melden en hoe een tijdslot te reserveren.

Het is voor het eerst in een Nederlandse haven dat terminals met een reserveringssysteem voor vrachtwagenbezoeken gaan werken. Doel is een optimale doorstroming te creëren en files voor de poort te voorkomen.

De trainingen voor de wegvervoerders zijn gegeven door Portbase, in samenwerking met de nieuwe containerterminals. Portbase is de organisatie achter het Port Community System van de Nederlandse havens. Alle informatie-uitwisseling met de nieuwe containerterminals loopt straks via dit centrale platform. Daarbij geldt op Maasvlakte 2 dat informatie altijd de containers vooruit gaat.

Voordat een weg-, spoor- of binnenvaartvervoerder daadwerkelijk een container kan komen brengen of halen, moet deze 100% goed zijn voorgemeld en moet tevens een tijdslot zijn aangevraagd. Ook de exporteurs, importeurs en expediteurs hebben hierin een rol. Zij moeten vooraf - eveneens via Portbase - alle douanedocumentatie voormelden.

De ruim 1000 getrainde transporteurs vertegenwoordigen het gros van de wegvervoerders die het containervervoer van en naar Rotterdam verzorgen. Allen hebben na afloop van de training een certificaat ontvangen. RWG en APM Terminals Maasvlakte II stellen het hebben van een certificaat verplicht om als transportonderneming toegang tot de terminals te krijgen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions