Clicky

 
Transport Online - Order van 30 luchtvracht trailers voor Van Eck op de IAA

Order van 30 luchtvracht trailers voor Van Eck op de IAA

Order van 30 luchtvracht trailers voor Van Eck op de IAA
29-09-2014 16:28 | Trailers | auteur De Redactie

HANNOVER - Georgi GmbH & Co. KG - Transporte plaatst op de IAA Nutzfahrzeuge in Hannover een order van dertig luchtvracht trailers. De order bestaat uit twintig stuks high secured pharma gecertificeerde airfreight cool trailers en tien stuks airfreight schuifzeil trailers.

De high secured pharma gecertificeerde airfreight cool trailer is op de stand (A35, Hal 27) van Van Eck te zien.

Laadcapaciteit voor vier airfreight maindeckpallets

De megaoplegger heeft een inwendige hoogte van 3.055 mm aan de achterzijde en 2.915 mm aan de voorzijde. Het voertuig biedt hiermee ruimte voor vier maindeck pallets van 2.900 mm hoog of 3 maindeck pallets van 3.000 mm hoog en een maindeck pallet van 2.900 mm hoog.

Gecertificeerd voor Pharma transport

Het voertuig beschikt over een pharma-certificering waar geneesmiddelenfabrikanten steeds vaker om vragen vanwege de herziene Richtlijnen van de Europese Commissie inzake GDP (Good Distribution Practices). Gevolg hiervan is dat de luchtvaartmaatschappijen naar luchtvrachtvervoerders steeds strenger zijn gaan controleren op de ATP-certificering van het transportmaterieel.

Om risico’s en aansprakelijkheden die gepaard gaan met het vervoer van medicijnen te minimaliseren beschikt de  carrosserie over een hoge isolatiewaarde, waardoor de lucht en temperatuurverdeling in de carrosserie optimaal is. Ook is het voertuig voorzien van een krachtige koelmachine Carrier Vector 1950 D/E en beschikt de megatrailer over extra temperatuursensoren.

Gecertificeerd beveiligingssysteem: TAPA TSR 2012 level 1

Het voertuig is tevens voorzien van een geavanceerd beveiligingssysteem dat voldoet aan de strenge normen van TAPA TSR 2012 level 1. Bij het vervoer van hoogwaardige producten als medicijnen is de beveiliging van de lading een belangrijke voorwaarde. Met de TAPA TSR 2012 level 1 certificering is het voor de vervoerder mogelijk om in de volledige vervoersketen integrale beveiliging te bieden aan de klant. De binnenzijde van de achterdeuren is voorzien van een elektrische vergrendelingsysteem dat te bedienen is middels een pincode. Ook zijn de deuren uitgevoerd met pennen welke in de zijwand vallen waardoor de deuren volledig verankerd zijn met zijwand, dak en vloer. Met dit systeem van vergrendelen en pennen is het voertuig hermetisch gesloten.

Rollerbaansysteem voldoet aan IATA norm

In de vloer zit een geïntegreerd rollenbaansysteem dat voldoet aan de IATA norm. Het systeem bestaat uit vier pneumatische rollenbanen voorzien van zogenaamde twinrollen met een totale breedte van 109 mm. De rollenbanen zijn ontworpen op betrouwbaarheid en levensduur, onder andere om te voorkomen dat zich vuil ophoopt in de goten van de baan. In tegenstelling tot andere fabrikanten zijn de rollenbanen in plaats van één slang, voorzien van twee slangen die aan weerszijden van de rollenbanen zijn gemonteerd. Door de twee slangen zijn de rollenbanen sterker en ontstaat er een hogere druk om de rollen met de lading te heffen. Het gehele systeem is op afstand te bedienen. Het maximaal toelaatbaar gewicht voor dit voertuig, dus de combinatie van de trekker, de trailer en de lading, is 44.000 kg.

TÜV XL certificaat voor ladingzekering

Ondanks de grote inwendige hoogte van 3.055 mm is Van Eck er in geslaagd deze mega koelcarrosserie, in samenwerking met TÜV Nord, met goed gevolg te testen en te voorzien van een certificaat volgens de norm DIN EN 12642 Code XL. Deze certificering stelt de vervoerder in staat om de lading te transporteren zonder deze extra vast te zetten met spanbanden en ladingbalken. Dit levert een tijdwinst op bij het laden en lossen en resulteert hiermee in een efficiëntere dienstverlening.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions