Transport Online - Oenema Transport gaat failliet: 40 ontslagen

Oenema Transport gaat failliet: 40 ontslagen

Oenema Transport gaat failliet: 40 ontslagen
29-09-2014 14:56 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

HEERENVEEN - “Wij gaan zelf faillissement aanvragen”, meldt Ruurd Jellema van de directie van Oenema Transport in Heerenveen. Dat betekent ontslag voor 40 medewerkers, veelal chauffeurs.

“De onderneming gaat failliet vanwege bedrijfseconomische redenen. Het werk ligt stil en ook deze week gaan we niet doorwerken”, vervolgt Jellema.

Oenema verzorgt naast transport ook personenvervoer. De onderneming is gevestigd aan de Venus 3 in Heerenveen.

“De medewerkers zijn afgelopen zaterdag ingelicht over het op handen zijnde faillissement. Ze reageren gelaten. Het is vervelend voor ze”, klinkt het.

Afgehandeld

“Het ging al een tijd niet goed en daarom moesten er beslissingen worden genomen. Deze week wordt alles afgehandeld.”

Naar verwachting zal de rechtbank Noord-Nederland spoedig het faillissement uitspreken en een curator aanstellen.

“Een doorstart komt er niet. Ik heb van alles gedaan om de onderneming te redden. Het is niet gelukt. Een koper is er niet”, klinkt het. “De uitgeklede prijzen geven geen optie meer om verder te gaan. Voor mij persoonlijk is dit het einde van een carrière in de transport”, bekent Jellema.

Schijnconstructie

Kort geleden kwam bestuurder Edwin Atema van FNV Bondgenoten naar buiten met ongenoegens over de werkwijze van Oenema. Er zou sprake zijn van een schijnconstructie en Bulgaarse chauffeurs zouden voor weinig loon veel werken.

Atema onthulde dat Oenema een schijnconstructie hanteerde waarmee goedkope Bulgaarse vrachtwagenchauffeurs via een buitenlands nep bedrijf werkten in Nederland. De chauffeurs kregen Bulgaarse lonen en leefden maanden achter elkaar in hun vrachtwagens.

Jellema: “Dat heeft niets te maken met de faillissementsaanvraag. Het zou niet logisch zijn om naar aanleiding van een persbericht van de vakbond dit te doen.”

Atema maandagmiddag tegenover de nieuwsredactie van Transport Online: "Het is een trieste zaak dat zo'n bedrijf ook met een gekke constructie het hoofd niet boven water kan houden. Jellema noemt zelf de uitgeklede prijzen. Dat is wat er gaande is in de transportbranche. De tarieven zijn zo laag. Wij spreken de opdrachtgevers erop aan wat ze veroorzaken", aldus de vakbondsman.

Foto's

  • TRUCKSPOT DRACHTEN
    van der werff transport


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions