Clicky


Grote verkeerschaos rond Rotterdam

Grote verkeerschaos rond Rotterdam
29-09-2014 09:53 | Ongevallen | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Door een ongeluk met een vrachtwagen op de A16 tussen Rotterdam en Breda is maandag een grote verkeerschaos ontstaan rond de Maasstad. Op alle snelwegen rond de stad staan rond 09.00 uur automobilisten in de file. Dat melden Rijkwaterstaat en de ANWB.

De ANWB spreekt van een 'verkeersinfarct'. Op de A16, de A20 en de A4 en A13 staan lange files. Het beste is om Rotterdam in de spits te mijden of met het openbaar vervoer te reizen, aldus Rijkswaterstaat.

De problemen ontstonden toen een vrachtwagen rond 05.30 uur op de A16 bij knooppunt Ridderkerk door de vangrail reed. Het verkeer kon slechts over een parallelbaan rijden. De hoofdweg was afgesloten. De verwachting is dat opruimwerkzaamheden tot rond het middaguur gaan duren. Er ligt veel olie op de weg.

Automobilisten werd geadviseerd over de A15 en de A20 te rijden, maar ook daar gebeurden ongelukken. Beide wegen zijn weer open, maar het verkeer komt slechts langzaam op gang.

Ook de A16 wordt langzaam wel weer vrijgegeven. Om 09.00 uur kunnen automobilisten weer over twee rijstroken rijden, meldt de Verkeersinformatiedienst. (Novum)