Clicky

 Air France blij met eind pilotenstaking

Air France blij met eind pilotenstaking
28-09-2014 23:55 | Algemeen | auteur De Redactie

PARIJS - Air France is blij dat de piloten van de luchtvaartmaatschappij hebben besloten hun staking na veertien dagen te beëindigen. Het conflict is kostbaar geweest en 'heeft veel te lang geduurd'.

Air France liet zondagavond weten zegt dat het nog tot dinsdag zal duren voordat vluchten weer volgens schema kunnen worden uitgevoerd en dat de dienstregeling pas aan eind van de week weer normaal zal zijn.

De pilotenvakbond SNPL zei dat de staking 'geen doel op zichzelf' was en dat deze 'in het belang van het bedrijf en de passagiers' werd beëindigd. Vakbondsleider Guillaume Schmid zei dat de piloten hebben besloten met de staking te stoppen 'om onder de druk van de media uit te komen'.

De staking ontstond toen Air France aankondigde het gros van zijn operaties in Europa te willen overhevelen naar budgetmaatschappij Transavia. Piloten vrezen dat hun banen hierdoor worden verplaatst naar lagelonenlanden. De luchtvaartmaatschappij bood woensdag aan dit deel van het plan te schrappen, maar zondag bevestigde zij 'het besluit om de versnelde ontwikkeling van Transavia zonder uitstel door te zetten'. Volgens Air France schept Transavia duizend banen in Frankrijk, waarvan 250 voor piloten.

Moederbedrijf Air France-KLM meldde eerder dat de staking tot twintig miljoen euro per dag kost. Premier Manuel Valls heeft kritiek geuit op de stakers en zegt dat zij Frankrijk een 'slecht imago' geven. "Wij bevinden ons in een competitief universum, een van lage kosten en dit moet met de juiste wapens onder ogen worden gezie"n", zei Valls. "Het toont dat ons land hervormingen nodig heeft op elk niveau, en dit geldt vooral voor de transportsector." (Novum/AP)

Foto's

  • Sipke Appel
    Reg: F-GKXZ (MSN 4137)
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions