Kwaliteitscertificaat voor de koeriersmarkt ontwikkeld.

Kwaliteitscertificaat voor de koeriersmarkt ontwikkeld.
25-06-2008 10:42 | Transport | auteur de redactie
De koeriersmarkt is nog steeds groeiende. Ieder jaar weer besluiten circa 500 mensen zelfstandig een koeriersdienst te starten. Een dergelijke start verloopt redelijk eenvoudig, het enige dat men nodig heeft is een auto en een rijbewijs. Een deel van deze starters heeft echter geen enkele transportervaring en om voldoende werk te krijgen hanteert men zeer lage tarieven, vaak onder de kostprijs.

Bedrijven die regelmatig gebruik maken van koeriersdiensten weten vaak niet met wat voor een type ondernemer men te maken heeft en vaak wordt een besluit genomen op basis van het tarief. Omdat een koerierszending vaak tijdkritisch en zeer belangrijk is voor zowel opdrachtgever als ontvanger, is het voor deze partijen van belang om de kwaliteiten van de beschikbare koeriersdiensten inzichtelijk te hebben.

Vanaf heden is er het Koerierskwaliteitscertificaat. Dit biedt koeriersdiensten de mogelijkheid om hun kwaliteiten te laten vastleggen door middel van een certificering. Zo kan een koerier eenvoudig zijn tarieven onderbouwen en kan deze zich beter onderscheiden van zijn concurrenten. Voor opdrachtgevers wordt het met de invoering van dit certificaat een stuk eenvoudiger om de juiste koerier voor een bepaalde taak te selecteren.

Het certificaat onderscheidt de 4 verschillende typen bedrijven die in deze markt actief zijn en brengt deze onder in verschillende niveaus. Doordat de aanvraagkosten zeer laag zijn is dit certificaat voor elk type koerier toegankelijk.

Het certificaat is samengesteld door ervaringsdeskundigen uit de koeriersmarkt in samenwerking met een aantal grotere koeriersbedrijven.

Het koerierskwaliteitscertificaat wordt ook ondersteund door de 2 grootste internetplatforms voor koeriersdiensten, E-courier en Webkoerier.


ACTUEEL

Vanwege stiptheidsacties van Franse douaniers zijn er lange wachttijden in Calais. Check hieronder de actuele wachttijden.

Actuele wachttijden

Truckoccasions

Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier