Clicky

 Verpleegkundige met meer opdrachtgevers is zzp'er

Verpleegkundige met meer opdrachtgevers is zzp'er
26-09-2014 13:21 | Binnenland | auteur De Redactie

ARNHEM - Een verpleegkundige die voor meerdere opdrachtgevers in de thuiszorg werkte, moet als ondernemer worden aangemerkt. Dat heeft het gerechtshof in Arnhem deze week bepaald. De vrouw spande de zaak aan omdat de Belastingdienst haar niet als zzp'er zag.

De vrouw verzorgde in 2008 elf personen voor vijf verschillende opdrachtgevers. De Belastingdienst vond dat ze afhankelijk was van de zorginstellingen voor het bieden van thuiszorg, en daarom niet als zzp'er kon worden gezien.

De rechtbank gaf begin dit jaar de Belastingdienst gelijk en verklaarde de klacht van de vrouw ongegrond, waarna zij beroep aantekende. En met succes: volgens het hof werkte de vrouw zelfstandig en droeg zij de ondernemersrisico's zoals het wegvallen van opdrachten zelf. Ze heeft daarom recht heeft op de zelfstandigenaftrek en de winstvrijstelling die geldt voor het mkb, luidde het oordeel.

Het Platform Zelfstandige Ondernemers PZO-ZZP is 'zeer verheugd' met de uitspraak, blijkt uit een bericht op de website. De zzp-organisatie vindt de uitspraak belangrijk voor andere zzp'ers in de zorg omdat die helder maakt dat 'werken via een tussenschakel niet afdoet aan het fiscale ondernemerschap', mits er voldoende afhankelijkheid van de opdrachtgevers is. (Novum)

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats