Transport Online - Zeven miljoen EU-burgers wonen en werken over grens

Zeven miljoen EU-burgers wonen en werken over grens

Zeven miljoen EU-burgers wonen en werken over grens
25-09-2014 19:53 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Iets meer dan drie op de honderd EU-burgers woonden en werkten vorig jaar in een ander land van de Europese Unie. Dat zijn iets meer dan zeven miljoen personen. Nog eens 1,1 miljoen Europeanen werkten in een andere lidstaat dan waar ze woonden, meldde de Europese Commissie donderdag.

240.300 Nederlanders woonden en werkten in een ander EU-land. Dat is bijna drie procent van het totale Nederlandse aantal werkenden, blijkt uit het onderzoek.

In de crisisjaren gingen Europeanen vaker naar Duitsland, Oostenrijk, België en Scandinavië, waar het economisch beter toeven was dan in de zuidelijke landen. Spanje en Ierland waren om diezelfde reden minder in trek dan voor de crisis. De economische tegenspoed in de eurozone heeft de mobiliteit tussen de lidstaten bevorderd, stelt de commissie daarom. De meeste werkenden die hun geluk elders zoeken, doen dat op jonge leeftijd. In toenemende mate zijn zij hoogopgeleid.

Vergeleken met Amerikanen zijn Europeanen niet erg mobiel. 2,7 procent van de Amerikanen woonde vorig jaar in een andere staat dan het jaar ervoor. In Europa woonde 0,2 procent van de burgers in 2012 in een andere lidstaat dan in 2013. (Novum)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,286

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions