Clicky


Nieuwe opslagtanks OCI Terminal Europoort

Nieuwe opslagtanks OCI Terminal Europoort
25-09-2014 19:46 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ROTTERDAM - Op 24 september heeft Gert-Jan de Geus, COO OCI Nitrogen, de eerste paal geslagen voor de bouw van twee nieuwe opslagtanks en een nieuwe truck verlaadinstallatie voor ammoniakwater. Met de opslagtanks wordt de productiecapaciteit verdrievoudigd van 25.000 ton per jaar naar 80.000 ton per jaar. Bovendien worden de logistieke mogelijkheden naast de bestaande binnenvaart uitgebreid met wegtransport. Ammoniak water wordt voornamelijk gebruikt voor fermentatieprocessen in de voedselindustrie, als grondstof voor de farmacie en voor het zuiveren van de uitstoot van energiecentrales.
 
Dubbelwandige RVS tanks

OCI Terminal Europoort is het op- en overslagbedrijf van OCI Nitrogen in het Rotterdamse havengebied. Naast de overslag van ammoniak produceert OCI Terminal zelf ammoniakwater. Onlangs is de vergunning afgegeven voor de plaatsing van twee RVS tanks van 750 m3. Deze dubbelwandige tanks zijn speciaal door Holvrieka in Sneek ontworpen voor de opslag van ammoniakwater. De tanks zullen in november via waterwegen worden afgeleverd in Rotterdam.


 
Verlaadstation met TODO koppelingen

Tegelijkertijd met de ontwikkeling van de nieuwe opslagtanks wordt er geïnvesteerd in een nieuw truck verlaadstation voorzien van een TODO koppelingssysteem. De TODO koppeling lijkt op een ‘formule 1’ brandstofkoppeling die zorgt voor de hoogste graad van veiligheid en efficiency. Het TODO systeem zorgt voor een afgesloten circuit zodat er geen ammoniakwater in de buitenomgeving terecht kan komen.

Het laadbordes en de laadarm die nodig zijn voor het verlaadstation is afkomstig van het moederbedrijf in Geleen. Dit bordes is overbodig geworden en wordt voor hergebruik naar Rotterdam vervoerd. Met de totale uitbreiding van de opslagcapaciteit en verlaadsystemen is een investering gemoeid van € 2 miljoen. De oplevering van het project is in november van dit jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions