DAF opent eigen vestiging in Istanbul

DAF opent eigen vestiging in Istanbul
24-09-2014 14:23 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

EINDHOVEN - DAF Trucks N.V. opent een eigen verkoop- en marketingvestiging in Istanbul openen om haar marktpositie in Turkije verder te verstevigen. De nieuwe vestiging, DAF Trucks Turkey Otomotiv Ticaret Limited Şirketi, zal op 1 december 2014 operationeel zijn.

Turkije is één van de snelst groeiende bedrijfswagenmarkten buiten de EU. Naar verwachting zal het marktvolume volgend jaar stijgen naar 42.000 zware trucks, vergeleken met 30.000 in 2012. Die stijging is vooral te danken aan de invoering van de Euro 6 emissiewetgeving in januari 2016.

Vorig jaar werden in Turkije zo’n 700 DAF trucks geregistreerd, goed voor een marktaandeel van 2,2 % in het zware segment. Doelstelling voor de middellange termijn is een marktaandeel van ten minste 6%. Om deze doelstelling te ondersteunen, streeft DAF ernaar binnen twee jaar het netwerk van verkoopdealers te verdubbelen van zes naar twaalf en het aantal servicepunten van vijftien naar achttien.

“Turkije is een volwassen markt die een eigen DAF marketing- en verkooporganisatie rechtvaardigt”, aldus Gregor van der Mark, managing director van DAF Trucks Turkey Otomotiv Ticaret Limited Şirketi.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,768
Diesel1,469

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden